Opskrifter på konfekt og kræs

Kategori: Appetitten

Opskrifter på konfekt og kræs 

Julen er chokoladens højtid, og allerede tilbage i 1400-tallet kunne den bedre stillede del af befolkningen købe konfekt som fyldte chokolader, marcipan og kandiseret frugt på apoteket. I dag kan vi heldigvis alle nyde julens små himmelske mundfulde, og mange familier har særlige traditioner omkring tilberedning af julekonfekten. Men måske trænger udvalget af konfektopskrifter til lidt sød fornyelse? Her bringer vi et par skønne opskrifter på den mest delikate konfekt, som måske endda kan gå hen og blive en del af jeres konfekttradition.

Delikate dadelkugler

Ingredienser

  • 200 g dadler uden sten
  • 200 g mandelmel
  • Saften af en ½ appelsin
  • 1/2 tsk kanel
  • 1/2 tsk kardemomme
  • 2 spsk kakaopulver
  • ¼ tsk fint salt
  • 200 g smeltet mørk chokolade

Opskrift

  • Blend alle ingredienserne til en ensartet masse i foodprocessor eller blender
  • Tril massen i ensartede kugler 
  • Overtræk dadelkuglerne med chokolade, sæt dem til tørre på et stykke bagepapir og dekorer eventuelt de fine kugler med revet appelsinskal

Peanutfudge

Ingredienser

  • 1 dåse kondenseret mælk (ca. 400 g)
  • 120 g smør
  • 175 g rørsukker
  • 130 g saltede peanuts
  • 200 gram smeltet lys chokolade

Opskrift 

  • Under omrøring smeltes smør og rørsukker over svag varme i en gryde med den kondenserede mælk
  • Fortsæt med at røre i ca. 10 minutter til massen har fået en gylden farve
  • Tilføj peanuts og hæld derefter massen i en firkantet form foret med bagepapir
  • Lad massen køle af og stil den derefter i køleskabet nogle timer til den er massiv nok til at kunne skæres ud i små mundrette firkanter
  • Overtræk de små fudge firkanter med lys chokolade
Appetitten
Pizza med smag 

Det kræver ikke den store indsats, at lave pizzaer, som både smags- og ernæringsmæssigt overtrumfer de fede takeaway pizzaer.Her får du 10 x pizzaopskrifter !

Læs mere
Appetitten
Jordbærfristelser 

De røde bær er dejlige i både de traditionelle deserter, men kan også anvendes i en salater til et godt stykke kød...

Læs mere
Appetitten
6 nye sommerretter 

Her finder du inspiration til nye retter med sommerens råvarer. Sprit-nye opskrifter !

Læs mere
Appetitten
Meget mere Alle tiders Karoline  

Nu kun 149,00Masser af nye opskrifter på mormormad, nordisk mad, aftensmad på 30 minutter, børnelivretter, kager og Karolines egne livretter ...

Læs mere
Appetitten
Varme, kulørte supper 

Grøntsagsupper er gode at varme sig på, og så kan de tilberedes af alverdens grøntsager og i alverdens skønne farver. Hvid med blomkål, grøn med ærter, gul med karry og orange med gulerod...

Læs mere
Appetitten
Brunch 

Der kan som regel altid findes en anledning til at byde på brunch …

Læs mere
Appetitten
Let og lækker sommermad 

Et lille udvalg af lækre og lette sommerretter til hverdag og den lille sammenkomst ...

Læs mere
Appetitten
Godt i gang med kostomlægning 

Før du starter en kur er det vigtigt nøje at vurdere, om du har viljen til at gennemføre de ændringer af dine kost- og motionsvaner, som skal til for at det bliver en succes ...

Læs mere
Appetitten
Studenterfest 2015 

Endelig er de kommet igennem rækken af eksamener er det er endelig blevet tid til at fejre anstrengelserne med fest - og derefter en tiltrængt ferie ...

Læs mere
Appetitten
Smørret er tilbage  

Madprogrammer som ”Spise med Price” er med til at bringe smørret tilbage i de danske køkkener ...

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Spis dig stærk, let og mæt - Anne Hjernøe

Fra den inspirerende kost- og livsstils ekspert, journalist Anne Hjernøe, kommer bogen 'Spis dig stærk, let og mæt' om forfatteres succes-koncept 'Stærk, let og mæt'.

Læs mere
Salattøsens - Sunde Fyldige Salater, af Mette Løvbom

Salater som hovedret er et hit, måske især fordi man føler sig godt tilpas efter en fyldig salat. For tii forskel fra tunge kødretter, så er middagssalater lette, mættende og nemmere at fordøje - og så er grøntsagerne jo fulde af vigtige næringsstoffer.

Salater kan sammensættes af lige præcis de…

Læs mere
Sænk Dit Kolesterol - af Jens Linnet og Jerk W. Langer

Fra de populære danske læger og forfattere, Jens Linnet og Jerk W. Langer, kommer bogen 'Sænk Dit Kolesterol'. Det er en vigtig bog, der gør dig klog på nøjagtigt hvilke konsekvenser det kan have, at leve med et højt kolesteroltal.

Læs mere
Krydderier fra A til Z - Stor smag til grøn mad

Bliv klogere på krydderier, og læs om, hvordan krydderier er helt afgørende for at give aromaer og smage til plantebaseret mad. Det er nemlig især, når vi skifter de kraftigt smagende kødretter ud med grønne alternativer, at krydderier spiller en særlig rolle, ved at tilføje aroma og smag.

Læs mere
^