Snow Globes Mini Zen
Morris & Co Strawberry Hand Cream
Støbejernspander Nicolas Vahé
Pynt juletræet med frugt og grønt
Hæld sommeren på glas
Redaktionen

Det er en både hyggelig og tilfredsstillende syssel at konservere sæsonens og frugter. Og når du hjemmesylter, kan du afstemme ingredienser og krydderier efter smag og behag. Her får du en god grundopskrift.

Det behøver ikke tage lang tid, især ikke hvis du bruger særlig 'syltesukker', som indeholder alle de ingredienser der behøves til at lave syltetøj; sukker, æblepektin, citronsyre og natriumbenzoat. Det eneste, du skal tilsætte, er dine favoritbær eller frugt og lidt vand, og snart kan du fylde sommeren på glas.
Brug en god grundopskrift til at sylte sæsonens bær og frugter, og tilsæt spændende smagsoplevelser som ingefær, stjerneanis og mandel. Variationerne er uendelige!

Syltetøj, grundopskrift - ca. 3-5 liter

  • 1-2 kg bær eller frugt
  • 1 kg syltesukker

Skyl og rens bærrene. Større bær, f.eks. jordbær, skæres i skiver eller blendes. Hårde bær, som f.eks. stikkelsbær eller kirsebær, koges sammen med et par deciliter vand i 5 minutter, inden sukkeret tilsættes. De øvrige bær kommes i en gryde og blandes med syltesukker og koges i 2-3 minutter under omrøring. Skum derefter grundigt. Hæld blandingen på varme, rengjorte glas. Fyld syltetøj helt op til kanten af glasset, og sæt varme, rengjorte låg på. Opbevares mørkt og køligt. Brug syltetøj i nybagte roulader, og server med flødeskum, eller bag en cheesecake med bærtop.

 

Til den, som ikke kun ønsker at gemme sommerminderne på glas og flaske, er der også mulighed for at komme bær i fryseren, så kan en mørk vinteraften forsødes med en dejlig bærkompot og smagen af sommer.

Annonce: Praktisk grej til syltning

Glasflaske med hvid patentlåg. 500ml.
Hos: Rosen-Lund.dk

Til hjemmelavet is.
Hos: BOXdeLUX.dk

Limonadebeholder i glas fra House Doctor.
Hos: KAiKU.dk

Robust forklæde fra The Organic Company.
Hos: KAiKU.dk

Målebæger fra japanske Yamazaki
Hos: BOXdeLUX.dk

Meraki emaljefad.
Hos: BOXdeLUX.dk

Bog: Syltedronningen.
Af: Helena Grayston

Fanske marmeladeglas fra Chic Antique.
Hos: Rosen-Lund.dk

Små skåle fra Ib Laursen.
Hos: Rosen-Lund.dk

Opbevaringsglas Food Factory.
Hos: KAiKU.dk

Hulske Ordinary fra Nicolas Vahé.
Hos: KAiKU.dk

Stor marmeladeglas med plast låg.
Hos: Rosen-Lund.dk
Årstidens råvarer
Bliv klog på kål

Her i efteråret, hvor dagligvarebutikkens grøntafdeling bugner af kål og rodfrugter, er de flotte kålhoveder, i bogstavelig forstand, svære at komme udenom. De senere års fokus på kål har ganske vist givet kålen lidt af en kulinarisk renæssance, men selvom livsstilsmagasiner og kogebøger flittigt...

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Grønkål - vinterens konge

De fleste kender måske bedst grønkålen fra julebuffeten grønlangkål, men den smukke, mørkegrønne kål er også herlig i en lækker og enkel efterårssalat med pærer, ristede solsikkekerner og blåbær, eller lynstegt sammen med andre dejlige efterårsgrøntsager.

Læs mere
Sensommer
Sæson: Karl Johan

Svampen Karl Johan er en af de mest almindelige vilde danske svampe, og samtidig en af de mest eftertragtede spisesvampe. Læs her, hvordan du kan tørre svampen, så du kan nyde svampens lækre nøddeagtige smag i vinterens retter.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Stegt sild med stuvet rosenkål og sursød rødbedesalat

Fra oktober og frem til februar, er rosenkål i sæson. Faktisk er rosenkål er en af de få grønsager, som man kan høste i januar og februar.
De små, fine kål smager formidabelt, og den milde kålsmag synes også at passe godt til børns sarte smagsløg, hvor de fx kan ristes i smør på pande sammen med...

Læs mere
Sensommer
Guide til Æblets Dag 2018

Der er travlhed på landets æbleplantager. Årets æblehøst er i fuld gang og avlerne melder om god høst med æbler af en høj kvalitet. Traditionen tro fejres æblehøsten med høstmarkeder og æblefester, hvor æbleentusiaster inviteres til selvpluk, mostpresning og stemningsfulde sensommer aktiviteter.

Læs mere
Sensommer
Har du æbler tilovers?

Tonsvis af æbler i danske private haver bliver ikke plukket, fordi danskerne ofte har hverken tid eller overskud til at plukke og indsamle deres egne frugter. Derfor opfordrer forbrugerbevægelsen Stop Spild Af Mad til at man inviterer venner og bekendte til æblepluk, hvis man ikke har tid til at...

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Frikadeller og kartoffel-kålssalat i karry

Spidskål er kendt som sommerkål, der høstes i juni. Sene sorter betyder imidlertid, at spidskålen også høstes i september/oktober, og her kan den være helt genial i en lun og krydret kartoffel-spidskålssalat, som fx kan serveres til frikadeller og en herlig løgkompot.

Læs mere
Sensommer
Tag på æblerov

Nu bugner æbletræerne af plukkeklare æblesorter som Discovery, Guldborg og Gråsten, og selvom man ikke har et æbletræ i haven, så er der stadig gode muligheder for at smage nyplukkede æbler.

Læs mere
Sensommer
Blommesæson

Sensommeren er skøn og lige nu kan man nyde søde, saftige danske blommer. Blommer dyrkes i alle verdensdele, men mange blommeelskere mener, at vi i Danmark har nogle af verdens bedste på grund af det skiftende klima.

Læs mere
Årstidens råvarer
Hokkaido

Hokkaido er en græskarvariant af japansk oprindelse, opkaldt efter den japanske ø, Hokkaido. Græskaret egner sig rigtigt godt til suppe eller til at blive bagt i ovnen, og er i det hele taget det perfekte spisegræskar med sit faste, orangegule kød og sin milde, aromatiske, sødlige smag. Det klæder...

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram Google+
Nyhedsbrev
Shopping Nyheder
Broste Copenhagen Nordic Coal

Broste Copenhagen Nordic Coal

5 uundværlige køkkengadgets

5 uundværlige køkkengadgets

Kasse til køleskabet

Kasse til køleskabet

Velourpolstret stol House Doctor

Velourpolstret stol House Doctor

Nye Bøger
Kål og kærlighed, af Lisbeth Tordendahl

Boost din sundhed, forkæl dine smagsløg og få fornyet inspiration med Lisbeth Tordendahls 'Kål og kærlighed'. I sin nye bog præsenterer hun 100 nemme, varierede og kreative opskrifter på indbydende retter med kål, som kan indgå i mange typer måltider, og som samtidig alle er veganske eller...

Læs mere
Krydret, Anne Hjernøe & Ditte Ingemann

Med en fælles passion for mad og krydderier, har Anne Hjernøe og Ditte Ingemann udgivet den dejligste opskriftsamling fuld af inspiration til hvordan man nemt kan føje ekstra krydderi på tilværelsen.

Læs mere
30 opskrifter, 30 minutter og 30 kroner

Med Louisa Lorangs kogebog '30 opskrifter, 30 minutter og 30 kroner', får man konkrete tips og opskrifter på, hvordan man laver lækker mad - nemt, sundt og billigt. Alle bogens opskrifter er ernæringsberegnet og indeholder masser af grønt og godt. Som Louisa selv siger:

Læs mere
Happy Food

De seneste år har forskere fundet ud af, at forbindelsen mellem tarmen og hjernen er meget stærkere, end vi i vores vildeste fantasi kunne havde forestillet os. Maden på tallerkenen påvirker således ikke bare kroppen, men også vores humør og sanser, og muligvis også udviklingen af alvorlige psykiske...

Læs mere
Send en hilsen
^