Hjemmebagt kransekage

Kategori: Nytår

Hjemmebagt kransekage 

Kransekagen er fornem og festlig – og helt uimodståelig, når den er hjemmebagt og fyldt med blød nougat. Det er hverken svært eller tidskrævende at byde på hjemmebagt kransekagestykker, men kræver anledningen et helt kransekagetårn, så skal du afsætte god tid og væbne dig med tålmodighed.

Ingredienser:

  • 500 g marcipan
  • 250 g sukker
  • Æggehvider fra 3-4 æg str. M
  • 100 g blød nougat
  • smør
  • rasp

Sådan gør du:

  • Rør sukker i æggehviden. Lad det trække en time til sukkeret er opløst. 
  • Ælt sukker og æggemassen godt sammen med marcipanen.
  • Køl massen i køleskabet, så er den nemmere at rulle ud
  • Rul massen ud på et stykke plastfolie med kagerulle. Læg evt. et stykke plastfolie mellem massen og rullen.
  • Skær herefter massen i strimler
  • Lun den bløde nougat til den er flydende og kom den i en sprøjtepose
  • Læg en stribe nougat midt på strimlerne af marcipanmasse
  • Luk marcipanen omkring nougaten og rul dem til jævne stænger
  • Form stængerne i ringe. Den mindste stang skal være omkring 15 cm lang. De følgende stænger øges med hver 2 cm. 
  • Når alle ringene er klar lægges de på en bageplade med bagepapir
  • Pensl ringene med smeltet smør og drys dem med lidt rasp
  • Bages i ovnen ved ca. 210° C til de er gyldne (10-15 minutter)
  • Når kransekagerne er bagt, kan de pyntes med glasur inden de stables til et kransekagetårn.
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
^