Kategori: Livsstil

10 aktiviteter i hverdagen der øger din forbrænding 

Vidste du, at et godt grin kan øge din forbrænding? Her er 10 aktiviteter i hverdagen, der øger forbrændingen - og som hverken kræver løbesko eller medlemskort til fitnesscenter.

1. Le dig lettere
Når vi griner stiger mængden af signalstoffet serotonin i hjernen, hvilket udløser en skøn følelse af lykke og lethed. Men et godt grin påvirker også kroppens fysik ved at få pulsen til at stige og sætte gang i forbrændingen. Et studie viser, at hvis du sammenlagt griner et kvarter om dagen, forbrænder du ekstra 10 til 40 kalorier.  

2. Dans er effektivt – og sjovt!
Det kan godt være, at du ikke lige kvalificerer dig til at medvirke i ’Vild med dans’, men det skal ikke afholde dig fra at danse. Uanset om du er til discodans, mavedans, svingende salsa eller om du er i gang med din helt egen standardrutine, så kan rytmisk bevægelse, ud over at løfte humøret, også give sved på panden, få din puls til at stige og sætte gang i din forbrænding. Med bare 30 minutters dans forbrænder du mellem 180 og 260 kalorier.

3. Kalorieforbrænding under rengøring
Det kommer nok ikke som en overraskelse, men hvis der er noget, der virkelig kan sætte gang i din forbrænding, så er det en hovedrengøring.
Afhængig af intensitet - og her er vask af bil og vinduer noget der batter - kan du øge din kalorieforbrænding med hele 135 kalorier ved bare 30 minutters arbejde.

4. Slanker sex?
Der er mange positive gevinster ved at have sex, desværre er en øge kalorieforbrænding ikke en af dem. Ifølge en videnskabelig undersøgelse omtalt i New England Journal of Medicine, så er det en myte, at sex effektivt øger forbrændingen af kalorier. Således forbrænder man, ifølge undersøgelsen, kun omkring 3,5 kalorier ekstra pr. minut under sex. Med med de mange andre positive gevinster, der følger med sex - fysisk og følelsesmæssigt - så er kalorieforbrændingen nok heller ikke det, der afgør om vi har sex.

5. Kan hjernegymnastik øge forbrændingen?
Proportionsmæssigt er hjernen den helt store kaloriesluger og står for ca. 20% af det daglige kalorieforbrug. Hvorvidt man, ved at udfordre hjernen, kan øge forbrændingen af kalorier, er forskerne ikke helt enige om. Enkelte studier peger på, at opgaver der kræver meget dyb koncentration, kan øge kalorieforbrændingen med ekstra 1,5 kalorie pr. minut.

6. Kan man synge sig slank?
Det er ikke kun lunge- og hjertefunktion, som påvirkes positivt, når du synger. Afhængig af om du står eller sidder, og hvor intenst du synger, så kan sang også øge din forbrænding. Sang kan øge din forbrænding med 140 kalorier i timen, hvis du vel og mærke står op og synger. 

7. Shop dig slank
Det er ikke kun pengepungen, der bliver lettere, når du tager på indkøb. Gåturen til og fra butikkerne, løft af varer – ja, selv det at stå i kø, bidrager til øget kalorieforbrænding. Mens rask gang i en halv time øger forbrændingen med 160 kalorier, så forbrænder du 47 kalorier pr. halve time, mens du står i kø.

8. Sænk temperaturen og øg forbrændingen
Når du fryser, sætter dit indre termostat gang i forbrændingen. Et japansk studie viste at mennesker, der opholdte sig i et 15 grader varmt lokale i to timer om dagen over en periode på 6 uger, oplevede et dissideret vægttab. 

9. Madlavning slanker
Hakke, brase, koge, stege .. Aktiviteterne omkring tilberedning af et godt måltid, kan give sved på panden og sætte gang i forbrændingen. Kokkerér du i 30 minutter forbrænder du ca. 100 kalorier. Er måltidet tilmed af den kalorielette slags og fuld af proteiner og grønt, så er den samlede gevinst endnu større.

10. Forbrænd flere kalorier ved skrivebordet
Der er gode grunde til, at hæve-sænke borde er blevet et hit. Når du står ved dit skrivebord bruger du kroppens muskler, styrker din ryg og forbrænder mere energi, end hvis du sidder. En amerikansk fedmeforsker vurderer, at mennesker med skrivebordsarbejde, kan tabe 7 til 10 kilo på et år ved at stå i stedet for at sidde.

Livsstilsmesser
Livsstilsmesser 2024 

Årets livsstilsmesser på landets godser, slotte, klostre og haver, er forårets og sommerens store trækplastre. De smukke messer oser af romantisk sommerstemning og er de perfekte udflugtsmål i weekenden.

På messerne står udstillerne klar i deres boder med alt fra brugskunst, boligtekstiler,…

Læs mere
Livsstil
Women´s March – Copenhagen 2017 

Den 21. januar - dagen efter Trumps indsættelse som amerikansk præsident, går mennesker verden over for at demonstrere deres modstand mod tidens fremherskende nationalistiske, racistiske og kvindehadske tendenser. Også i Danmark arrangerer ’Women´s March – Copenhagen’ protestmarch.

Læs mere
Livsstil
Pandora støtter Røde Kors arbejde for udsatte familier i Danmark  

Denne jul kan du, sammen gør Røde Kors og PANDORA, sprede glæden ved at give. PANDORAs populære øreringe 'Forever PANDORA' er udvalgt som støttesmykke for Røde Kors og deres arbejde med julehjælp til udsatte familier. Julehjælpen giver udsatte børn og deres familier noget at samles om og glædes over…

Læs mere
Livsstil
Festivalen til dig der elsker film 

Fra den 27. oktober til den 9. november bliver der kræset om filmelskere og -entusiaster, når filmfestivalen CPH PIX præsenterer årets store og tætpakkede program med spillefilm fra hele verden. CPH PIX er de skæve, anderledes og grænsesøgende films festival, her får du filmoplevelser - og i år er…

Læs mere
Livsstil
Bogforum 2015 

Mød tidens populære forfattere, oplev dem i interviews og foredrag. Få inspiration til nye bøger og boggenrer, som du kan fordybe dig i i efteråret.

Læs mere
Livsstil
Trine Hahnemann i Toscana 

Ligesom andre danske familier, så har Trine Hahnemann, hendes mand og deres børn et særligt feriested, som de nyder at vende tilbage til år efter år. For Trine er det Peralta, en lille klynge gamle, rustikke stenhuse beliggende på en bjergside i det nordlige Toscana. I sin nye bog fortæller Trine om…

Læs mere
Livsstil
Hvad skal vi med mindfulness? 

Der er de seneste år blevet talt og skrevet meget om mindfulness, men hvad er det nu lige mindfulness handler om, og er det noget, som alle kan have gavn af?

Læs mere
Livsstil
Det ultimative afstresnings musik 

Er du en af dem, der finder ro og stresser af ved at lytte til musik, så får du her top 10 over musikstykker, som ifølge britiske forskere, sænker puls, blodtryk og stressniveau.

Læs mere
Livsstil
At finde det store i det små 

Det er dejligt at få opmærksomhed, dejligt at kunne bidrage med noget, som vækker interesse og beundring. Det er skønt at få et klap på skulderen og få bekræftet, at dét man gør, er ”godt nok” - eller måske endda ”helt fantastisk!”. Det er både opløftende og motiverende.

Læs mere
Livsstil
En værdig afslutning på livet 

Hvordan sikrer man, at ens pårørende får en værdig afslutning på livet, og hvordan sikrer man sig, at man selv får en værdig død?

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Spis dig stærk, let og mæt - Anne Hjernøe

Fra den inspirerende kost- og livsstils ekspert, journalist Anne Hjernøe, kommer bogen 'Spis dig stærk, let og mæt' om forfatteres succes-koncept 'Stærk, let og mæt'.

Læs mere
Low Carb og KETO opskrifter: 'De Bedste Fra Madbanditten'

Fra Jane Faerber, Danmarks ultimative ekspert i Keto og Low Carb kost og livsstil, kommer endnu en inspirerende bog, der vejleder og guider vej gennem Low Carb-junglen.

Den nye udgivelse 'De Bedste Fra Madbanditten' er til dem, der sigter efter vægttab med KETO, og dem, som bare nyder de mange…

Læs mere
Gaven til maven - Den videnskabelige vej til sund fordøjelse

Gennem 20 år har Anette Harbech Olesen arbejdet med formidling af mad og sundhed. Det er blandt andet blevet til bestsellerbøger som 'Mad, mening & magiske øjeblikke', 'Den glutenfri kogebog' og 'Søvnhormonet melatonin'.

Med sin nye udgivelse 'Gaven til maven', deler hun ud af sin store viden om…

Læs mere
Vaginisme - Når kroppen siger nej

Sex er dejligt, og sex gør godt. Men hvad gør man, når sex gør ondt?

Læs mere
^