Fastelavn
Fastelavnsboller med vaniljecreme og flødeskum 

Den lille, cremefyldte bolle har været en uundværlig del af fastelavn i mange hundrede år. Tilbage i 1700- og 1800-tallet kunne hvedebollerne købes af omvandrende kagekoner, mens mange i dag samler hele familien i køkkenet for selv at bage lækre boller til fastelavnsfesten. Og heldigvis er det både…

Læs mere
Fastelavn
Fastelavn: Guide til fester og tøndeslagning 2023 

Søndag er der lagt op til fest og ballade, tøndeslagning og udklædte børn, når fastelavn fejres over hele landet på museer, torve og biblioteker, og i kirker og bycentre.

Læserne har flittigt sendt os tips til steder i landet, hvor der venter fastelavnsfest. Hvis du har kendskab til…

Læs mere
Fastelavn
Hvordan er en 'rigtig' fastelavnsbolle? 

Søndag skal fastelavn fejres med hjemmebagte fastelavnsboller. Men hvad er en ’rigtig’ fastelavnsbolle? Er det den gammeldags slags med creme og syltetøj, eller er det wienerbrødsbollen med creme og flødeskum?

Karolines Køkken har undersøgt sagen, og skriver, at holdningerne er delte. Nordjyderne…

Læs mere
Fastelavn
Choux au craquelin 

Fra Karolines Køkken kommer et bud en ny slags fastelavnsbolle. De fine, franske Choux au craquelin består af vandbakkelser, som bliver bagt med en lille farvet kiks på toppen.

Læs mere
Fastelavn
Fastelavnsboller med lidt fuldkorn 

Fuldkornspartnerskabet har netop udviklet en ny opskrift på gammeldags fastelavnsboller i anledning af Fastelavn; 'Fastelavnsboller med lidt fuldkorn', som giver både smag og tekstur til bagværket.

Læs mere
Fastelavn
Dårlig samvittighed over fastelavnsbollen? 

Hvis du har dårlig samvittighed over fastelavnsbollen, så er det enten fordi du har spist én for mange - eller måske er du en af dem, der tænker: "Hvis det smager godt, så kan det ikke være sundt!" For sådan er den generelle holdning til mad og nydelse.

Læs mere
Fastelavn
Fastelavn med vandbakkelser og nougatcreme 

Friskbagte fastelavnsboller er et sikkert hit hvert år til fastelavn. Og med denne nye opskrift på lækre og luftige fastelavnsbakkelser fra Odense Marcipan kan børnene også være med i køkkenet, når der skal æltes, bages og dekoreres.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Fastelavnsboller med flødeskum og chokolade 

Uhmmm. Hjemmebagte fastelavnsboller med flødeskum og chokolade.

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Havebog: Skærehave med planteliv, af Liv Nørgaard Meinert

Har du en drøm om en blomstrende have, hvor du kan plukke dine egne smukke buketter? Med bogen 'Skærehave med planteliv - Dyrk dine egne blomster til buketter' guider forfatter Liv Nørgaard Meinert dig fra det allerførste frøsæt til den færdige buket, og giver dig værdifuld viden om at skabe din…

Læs mere
Apela Colorado, Kvinde mellem verdenerne

’Kvinde mellem verdenerne’ er en bog, der giver indsigt i den spirituelle verden og det oprindelige folks kultur. Bogen er skrevet af forfatteren Apela Colorado, der gennem mange år har studeret sammenhængen og forsøgt at bygge bro mellem den traditionelle og moderne kultur.

Læs mere
Gemma Petherbridge 'Krystalapotekeren'

Nogen mennesker mener at ædelsten og krystaller har særlige spirituelle egenskaber, som kan påvirke mennesker og blandt andet lindre stress, søvnløshed, ængstelighed og ensomhed.

I Gemma Petherbridges smukke bog ’Krystalapotekeren’, beskriver hun i detaljer 75 krystallers healende energier, deres…

Læs mere
Anne Hjernøe - 'Stærk Overgang'

”Overgangsalderen skal ikke være et helvede af svede- og hedeture, søvnløshed, blødningsforstyrrelser, koncentrationsbesvær, ondt i leddene og smerter ved sex. Det er ganske enkelt ikke det, du skal bruge din tid på, hvis du kan undgå det", skriver Anne Hjernøe i sin nye bog 'Stærk Overgang', hvor…

Læs mere
^