Rødvinsglas
Riviera Maison vinkøler
Skrivebords organizer
Glasreol
Kategori: Julemad
Håkonskager
Redaktionen

En nem opskrift, hvor børnene også kan være med. Dejen skal nemlig både æltes godt med hænderne og rulles - og den slags er børn mægtig gode til :o)

Det skal du bruge:

  • 600 g smør (koldt)
  • 1 stort æg (evt. 2 små)
  • 300 g sukker
  • 800 g mel
  • 1 tsk. vanilje


Sådan gør du:

  • Ælt smør, æg og sukker sammen.
  • Tilsæt mel og vanilje. Ælt godt.
  • Del dejen i 8 stykker, rul hver portion til tykke dej-pølser.
  • Stil dem koldt til de er skærefaste.
  • Dejpølserne skæres i 3-4 mm tynde skiver, der evt. kan udstikkes med forme, hvorefter de lægges på bagepapir på en bageplade. 
  • Bag kagerne ved 200 grader, til de er gyldne i kanten. Bemærk, at det kan gå stærkt. 
  • Afkøles og pakkes i lufttætte dåser.
Julemad
Sprøde, krydrede pebernødder

Pebernødder skal være sprøde, krydrede og i fine mundrette størrelser. Og fordi de er så gode, skal man bage mindst 100 stk. ad gangen. Så her er en opskrift på 100 stk. sprøde, krydrede, duftende pebernødder!

Læs mere
Julemad
Hemmeligheden bag brunede kartofler

Hemmeligheden bag den rette gyldne kulør på de brunede kartofler er, at panden har den helt rigtige temperatur, når kartoflerne vendes i. Sukkeret som kartoflerne skal vendes i skal være smeltet, og smørret skal være brusende, men ikke brændt.

Læs mere
Julemad
Flæskesteg med knasende sprøde svær

Få en perfekt tilberedt flæskesteg med knasende sprøde svær og den lækreste sauce.

Læs mere
Julemad
Opskrift på andesteg og - sauce

Den store aften venter lige om hjørnet, og alle ingredienser og opskrifter til julemiddagen skal være i hus. Vi iler med at bringe vores bedste opskrift på julemiddagens absolutte favorit: Klassisk andesteg og andesauce.

Læs mere
Julemad
Glaseret juleskinke

- med grønlangkål og brunede kartofler. En skøn svenskinspireret juleret, som med sikkerhed vil falde i alles smag.

Læs mere
Julemad
Julerødkålscoleslaw

Frisk, sprød rødkål i herlig coleslawsalat med vineddike og dijonsennep.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Lun krydret rødkål

Krydret rødkål med hindbæreddike og appelsin.

Læs mere
Julemad
Waldorfsalat

Julens sprøde salat i ny og trimmet udgave.

Læs mere
Julemad
Vegetarisk julemenu

Julen er højtid for kødspisning. Gæs, ænder og flæskesteg er jo traditionel julespise, og den slags laver man ikke sådan om på. Alligevel fravælger nogle kød i julen og sætter hellere tænderne i en vegetarisk nøddesteg end en klassisk ribbenssteg. Det kan handle om principper, om at man helt...

Læs mere
Julemad
Risalamande - Veganerversion

Her får du opskriften på veganer-versionen af den klassiske juledessert. Opskriften er udviklet og bragt med tilladelse af kok Bent Megzari Andreasen fra Dansk Vegetarforening.

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram Google+
Nyhedsbrev
Shopping Nyheder
Holder til mobiltelefon

Holder til mobiltelefon

Egoista Gin&Tonic tasting kit

Egoista Gin&Tonic tasting kit

Lækkerier til ham

Lækkerier til ham

Badekåbe

Badekåbe

Nye Bøger
Body by Frida, af Frida Hallqvist

Hvis du går og hænger med næbbet og trænger til at få rusket lidt op i dine vaner og livsstil, så har træningseksperten, Frida Hallqvist, udviklet en inspirerende 60-dages guide, der ikke kun kan hjælpe dig på vej mod bedre vaner, mere energi og overskud i hverdagen, men også give dig en øget...

Læs mere
Vintage Paint - Skønne forvandlinger

Materialer til maling og patinering af møbler, vægge og gulve er en stor del af danske Jeanne d'Arc Livings succes. Det mest fantastiske ved JDLs Vintage Paint er, at den er så nem at bruge og at resultatet altid overgår ens forventning. Faktisk er det så nemt at arbejde med Vintage Paint, at man...

Læs mere
Hverdag, af Anne Hjernøe

Anne Hjernøes nye store kogebog 'Hverdag' indeholder over 200 opskrifter på gode hverdagsretter og er gennemillustreret med skønne fotos. En bog, der bør stå på køkkenhylden hos enhver moderne familie anno 2017.

Læs mere
Majas kager, af Maja Vase

Hvis du elsker at bage, så har du formentlig ofte været forbi Majavase.dk. Med mere end 223.000 følgere, er Maja Vase en af Danmarks mest populære kage- og dessertbloggere, kendt for sin kreativitet og sin evne til at få næsten hvilken som helst hjemmebagte til at ligne et konditorværk.

På sin...

Læs mere
Det Skriver Andre Medier...
02.11.2017

Derfor bør især overvægtige spise fuldkorn

DTU Fødevareinstituttet

Ved at bytte raffinerede kornprodukter – som f.eks. hvidt brød og pasta – ud med fuldkornsvarianter spiser overvægtige personer betydeligt mindre, deres vægt falder og mængden af inflammation i kroppen mindskes. Det viser en stor dansk undersøgelse ledet af DTU Fødevareinstituttet, som understøtter... Læs mere


29.09.2017

To ildsjæle modtager demens-pris

Alzheimer.dk

Demenssygeplejerske Susanne Rishøj Olsen, der har skabt det succesfulde koncept Erindringsdans, modtager den ene af Alzheimer-forskningsfondens to priser, som hvert år uddeles til ildsjæle inden for forskning og klinisk arbejde, der har gjort en forskel på demensområdet. Den anden pris går til ... Læs mere


26.09.2017

Nældefeber kan påvirke livskvaliteten

Astma-allergi.dk

En halv million danskere har indenfor de seneste seks år oplevet et udbrud af nældefeber. Heraf har hver fjerde været ude for, at nældefeber nedsætter livskvaliteten. Det viser en undersøgelse om nældefeber fra Astma-Allergi Danmark. Læs mere


21.09.2017

Lavt blodsukker er hverdag for de fleste

Diabetes.dk

Omkring en fjerdedel af alle med diabetes mærker aldrig, at de har lavt blodsukker, viser et globalt studie. Sensorer, pumper og flashteknologi bør tilbydes alle, der har kørekort og får medicin, der kan give lavt blodsukker, mener ekspert i lavt blodsukker, professor Ulrik Pedersen-Bjergaard. Læs mere


14.09.2017

Kaffe forlænger livet for kvinder med diabetes

Diabetes.dk

Jo mere kaffe, jo bedre for kvinder med diabetes, viser ny undersøgelse baseret på indtaget af koffein blandt amerikanere med type 1- og type 2-diabetes. Læs mere


14.09.2017

Diabetesmedicin ser ud til at bremse Alzheimers sygdom

Diabetes.dk

Hjernen lever af sukker, og hvis sukkeromsætningen ikke fungerer særlig godt, bliver vi langsommere til at tænke og reagere – præcis, som hvis man har lavt eller alt for højt blodsukker. Det er muligvis også grunden til, at personer med især type 2-diabetes er i større risiko end andre for at komme... Læs mere


Arkiv

^