Badekåbe i hør
Gummistøvle i fin rosa
String Pocket hylder
Magnetisk knagerække
Naturvidenskabelige fag hitter
Redaktionen

En negativ udvikling i det danske skolesystem ser ud til at være vendt. Det viser resultaterne af en ny spørgeskemaundersøgelse om børns favoritter på skoleskemaet.

Medarbejdere med naturvidenskabelig baggrund i høj kurs 
Ifølge en prognose fra Ingeniørforeningen, IDA, og Dansk Industri kommer Danmark til at mangle 13.500 ingeniører og naturvidenskabelige kandidater i 2025. De dystre udsigter har fået Universe Science Park til at undersøge danske børns interesse for de naturvidenskabelige fag, og resultaterne er positive. Således svarer 80 procent af de adspurgte danskere, at deres børn har interesse for de naturvidenskabelige fag, ligesom 49 procent svarer, at der er tale om børnenes favoritfag.
Tallene vækker glæde hos direktør i Randstad, Nima Astanehdost, som forklarer, at danske arbejdsgivere i høj grad efterspørger medarbejdere, der er uddannet inden for de naturvidenskabelige fag. Han understreger, at personer med disse typer uddannelser ofte ender op som dygtige specialister, hvilket der er brug for på arbejdsmarkedet både nu og i fremtiden.
"Det er utrolig glædeligt, at så mange børn har de naturvidenskabelige fag øverst på dagsordenen, for det giver ikke bare dem, men også det danske samfund en stærk position fremover. Der er i dag væsentlig mere fokus på de naturvidenskabelige fag, end der var for eksempelvis ti-femten år siden - selv helt ned i folkeskolen er dette højt prioriteret. Man kan naturligvis altid diskutere, om vi kan skrue yderligere op, for der er ingen tvivl om, at dets mere fokus vi har på dette fagområde, dets bedre rammer vi arbejdsmarkedets efterspørgsel," siger han.

Især pigernes interesse for naturvidenskab bør støttes 
Martin Zachariasen, der er dekan for Det Naturvidenskabelige Fakultet på Syddansk Universitet, er ligeledes positivt overrasket over undersøgelsens resultater, men ser ikke tendensen overført til universiteterne.
"Det tyder på, at der i løbet af de sene folkeskoleår og i gymnasiet sker et stort fald i interessen, især blandt pigerne. Der er behov for en endnu større indsats for at fastholde børnenes præference for de matematiske og tekniske fag, så flere får forudsætningerne for at søge ind på de videregående uddannelser. Dette er afgørende for Danmarks velstand, vækst og konkurrencedygtighed, da vi i fremtiden skal tjene penge på teknologi, der baserer sig på naturvidenskaben," udtaler han.
Universe Science Park på Als i Sønderjylland har i flere år arbejdet for at udbrede kendskabet til naturvidenskab blandt børn i folkeskolealderen. Oplevelsesparken har således som sit erklærede mål at begejstre børn og unge for naturvidenskab, teknologi og iværksætteri.

Job & karriere
Uddannelse og videreuddannelse

Har du tid og overskud til videreuddannelse lige nu? Hvis ikke, så drop det!

Læs mere
Job & karriere
Tips og øvelser i at tackle stress

Tempoet på arbejdspladser i dag er sat op, og presset på den enkelte er steget. Arbejdspladsen er blevet et mere stresset sted - og stress, pres, chikane og mobning er en del af manges dagligdag. Hjælp dig selv til mere ro og overskud i hverdagen. Her får du nogle effektive tips og øvelser.

Læs mere
Sommer
Bevar din ferieglæde

Velkommen tilbage fra ferie. Vi håber, at du har nydt det og fået slappet af. Nu gælder det om at få en god start på hverdagen og ikke brænde al energi, det gode feriehumør og nyvundne overskud af på én gang. Her får du en 8 gode tips, som er gode at have med, når du vender tilbage til jobbet.

Læs mere
Job & karriere
Kvinde: Sådan starter du din egen blog

De mest populære danske bloggere er konsekvent kvinder. Listen tæller blandt andre Mascha Vang, Anne Gadegaard og Irina the Diva, og for mange af dem er bloggen meget mere end blot en hobby. Det er deres levevej - og nogle lever godt af den. Helt så langt behøver du ikke selv at drive det, men der...

Læs mere
Job & karriere
Føler sig anklaget af sin nye chef

Hun var indstillet på, at det skulle blive godt med den nye chef, men efter hans krav om, at hun skal gøre noget ved sit alkoholproblem, er hun vred og frustreret. Hun mener ikke hun har et problem, men er i tvivl om, hvordan hun skal takle situationen. Her bringer vi psykoterapeut Peter Kongshaugs...

Læs mere
Job & karriere
Træt af jobbet?

Når man er så ked af sit arbejde, at man føler sig trist og ligger søvnløs, så skal man handle, siger forfatterne til en ny bog, der handler om, hvordan man skifter kurs i karrieren.

Læs mere
Job & karriere
Iværksættermesse

29. september afholdes Danmarks største inspirationsmesse for iværksættere. Her kan man blandt andet møde eksperter og blive inspireret af succesfulde rollemodeller bla. 'løverne' fra DR's polulære programserie 'Løvens Hule'.

Læs mere
Job & karriere
Danskere i 40´erne drømmer om at blive iværksættere

En ny undersøgelse dokumenterer, at det særligt er danskere i 40’erne, som efter en række år på arbejdsmarkedet drømmer om at starte egen virksomhed.

Læs mere
Familie & børn
Bekymring for børnebørn i skilsmisse

Fra brevkassen: Mens hendes datter er ophængt af karriere og skilsmisse, så er bedstemor bekymret for børnebørnene, og spørger brevkassen om, hvordan hun får talt med sin datter om sin bekymring.

Læs mere
Job & karriere
Få magten over dine mails

Et ganske enkelt system, hvorved du kan organisere dig til overblik i indbakken...

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram Google+
Nyhedsbrev
Shopping Nyheder
Kasse til køleskabet

Kasse til køleskabet

Champagneglas i krystal

Champagneglas i krystal

Lewis Mumford ure

Lewis Mumford ure

Cluse ure

Cluse ure

Nye Bøger
Kunsten at skifte spor i arbejdslivet

Flere og flere oplever, at de har brug for nye udfordringer i disse år, hvor arbejdsmarkedet forandrer sig med stor hast. Mange mangler dog mod til at rykke på mulighederne. Er du en af dem, så læs denne bog og få masser af inspiration til at gå på opdagelse efter et anderledes og rigere arbejdsliv.

Læs mere
Myten om kvinders selvtillid

Selvtillid handler ikke om frygtløshed, men om at have modet til at handle, selvom knæene ryster under dig i situationen, skriver Helene Lerner i bogen 'Myten om kvinders selvtillid'.

Læs mere
Det gennemsnitlige menneske

Marketingsdirektør Morten Albæk gør op med folks indbildte tro på, at deres talent bare skal opdages og langer ud efter den manglende selverkendelse, der nærer X Factor og andre lignende konstruktioner i vores omgivelser. For efter Albæks mening er de fleste af os helt gennemsnitlige, fejlfyldte...

Læs mere
Tag magten over sin karriere

Er du kørt sur i det hele" Er du træt af chefen" Er du bitter over at din kollega blev forfremmet i stedet for dig? Keder du dig på jobbet -eller i det hele taget? Ærgrer du dig over at du aldrig fik muligheden for at forfølge din drøm? Den gode nyhed er at der IKKE kommer nogen og redder dig. Du...

Læs mere
Det Skriver Andre Medier...
17.06.2017

Fortrydelsesret på flyrejser, koncertbilletter og hotelophold

Forbrug.dk

De europæiske regler for køb på nettet giver normalt 14 dages fortrydelsesret, men Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen gør forbrugerne opmærksomme på, at fortrydelsesreglerne ikke gælder ved køb af flybilletter, hotelophold og billetter til kulturelle oplevelser. Læs mere


15.06.2017

Overgangsalderen giver kvinder større risiko for slidgigt

Dr.dk

Hormonbehandling kan være løsningen, når kvinder får slidgigt og lændesmerter i overgangsalderen. Læs mere


01.06.2017

Er du i tvivl om sprøjtemidlers konsekvenser for din sundhed?

Dr.dk

Det er ikke kun forbrugerne, som er i tvivl om, hvilken indflydelse mængden af pesticidrester og sprøjetemidler i madvarer har for sundheden. Kampagnen 'Fri for gift' fra Danmarks Naturfredningsforenings (DN) bygger på undersøgelser, som viser at niveauet af pesticidrester er markant lavere, hvis... Læs mere


29.05.2017

Medicin mod depression virker mod uforklarlige lidelser

Politiken.dk

Medicin fra psykiatrien har god effekt på patienters uforklarlige smerter, træthed og svimmelhed, viser unik dansk forskning. Men folk med funktionelle lidelser er ikke psykisk syge, understreger forsker. Læs mere


28.05.2017

Danmark på vej mod en røgfri fremtid?

Trygfonden.dk

Et markant flertal af danskerne ønsker, at vores børn går en røgfri fremtid i møde. Hele 85% bakker op om visionen om en røgfri generation i 2030. Læs mere


26.05.2017

Mange glemmer badet inden svømmehallen

Dr.dk

Folk er blevet dårligere til at vaske sig korrekt, inden de skal i svømmehallen, skriver dr.dk. Alt for mange svømmere vasker sig med badetøjet på, bruger ikke sæbe og følger ikke de instruktioner, som stort set alle svømmehaller har hængende i omklædningsrummet. Læs mere


Arkiv

^