Ib Laursen skærebræt
Sengetøj i smukke nuancer
Frø til have og altan
Polstret bænk Riviera Maison
Naturvidenskabelige fag hitter
Redaktionen

En negativ udvikling i det danske skolesystem ser ud til at være vendt. Det viser resultaterne af en ny spørgeskemaundersøgelse om børns favoritter på skoleskemaet.

Medarbejdere med naturvidenskabelig baggrund i høj kurs 
Ifølge en prognose fra Ingeniørforeningen, IDA, og Dansk Industri kommer Danmark til at mangle 13.500 ingeniører og naturvidenskabelige kandidater i 2025. De dystre udsigter har fået Universe Science Park til at undersøge danske børns interesse for de naturvidenskabelige fag, og resultaterne er positive. Således svarer 80 procent af de adspurgte danskere, at deres børn har interesse for de naturvidenskabelige fag, ligesom 49 procent svarer, at der er tale om børnenes favoritfag.
Tallene vækker glæde hos direktør i Randstad, Nima Astanehdost, som forklarer, at danske arbejdsgivere i høj grad efterspørger medarbejdere, der er uddannet inden for de naturvidenskabelige fag. Han understreger, at personer med disse typer uddannelser ofte ender op som dygtige specialister, hvilket der er brug for på arbejdsmarkedet både nu og i fremtiden.
"Det er utrolig glædeligt, at så mange børn har de naturvidenskabelige fag øverst på dagsordenen, for det giver ikke bare dem, men også det danske samfund en stærk position fremover. Der er i dag væsentlig mere fokus på de naturvidenskabelige fag, end der var for eksempelvis ti-femten år siden - selv helt ned i folkeskolen er dette højt prioriteret. Man kan naturligvis altid diskutere, om vi kan skrue yderligere op, for der er ingen tvivl om, at dets mere fokus vi har på dette fagområde, dets bedre rammer vi arbejdsmarkedets efterspørgsel," siger han.

Især pigernes interesse for naturvidenskab bør støttes 
Martin Zachariasen, der er dekan for Det Naturvidenskabelige Fakultet på Syddansk Universitet, er ligeledes positivt overrasket over undersøgelsens resultater, men ser ikke tendensen overført til universiteterne.
"Det tyder på, at der i løbet af de sene folkeskoleår og i gymnasiet sker et stort fald i interessen, især blandt pigerne. Der er behov for en endnu større indsats for at fastholde børnenes præference for de matematiske og tekniske fag, så flere får forudsætningerne for at søge ind på de videregående uddannelser. Dette er afgørende for Danmarks velstand, vækst og konkurrencedygtighed, da vi i fremtiden skal tjene penge på teknologi, der baserer sig på naturvidenskaben," udtaler han.
Universe Science Park på Als i Sønderjylland har i flere år arbejdet for at udbrede kendskabet til naturvidenskab blandt børn i folkeskolealderen. Oplevelsesparken har således som sit erklærede mål at begejstre børn og unge for naturvidenskab, teknologi og iværksætteri.

Job & karriere
Uddannelse og videreuddannelse

Har du tid og overskud til videreuddannelse lige nu? Hvis ikke, så drop det!

Læs mere
Job & karriere
Tips og øvelser i at tackle stress

Tempoet på arbejdspladser i dag er sat op, og presset på den enkelte er steget. Arbejdspladsen er blevet et mere stresset sted - og stress, pres, chikane og mobning er en del af manges dagligdag. Hjælp dig selv til mere ro og overskud i hverdagen. Her får du nogle effektive tips og øvelser.

Læs mere
Sommer
Bevar din ferieglæde

Velkommen tilbage fra ferie. Vi håber, at du har nydt det og fået slappet af. Nu gælder det om at få en god start på hverdagen og ikke brænde al energi, det gode feriehumør og nyvundne overskud af på én gang. Her får du en 8 gode tips, som er gode at have med, når du vender tilbage til jobbet.

Læs mere
Job & karriere
Kvinde: Sådan starter du din egen blog

De mest populære danske bloggere er konsekvent kvinder. Listen tæller blandt andre Mascha Vang, Anne Gadegaard og Irina the Diva, og for mange af dem er bloggen meget mere end blot en hobby. Det er deres levevej - og nogle lever godt af den. Helt så langt behøver du ikke selv at drive det, men der...

Læs mere
Job & karriere
Føler sig anklaget af sin nye chef

Hun var indstillet på, at det skulle blive godt med den nye chef, men efter hans krav om, at hun skal gøre noget ved sit alkoholproblem, er hun vred og frustreret. Hun mener ikke hun har et problem, men er i tvivl om, hvordan hun skal takle situationen. Her bringer vi psykoterapeut Peter Kongshaugs...

Læs mere
Job & karriere
Træt af jobbet?

Når man er så ked af sit arbejde, at man føler sig trist og ligger søvnløs, så skal man handle, siger forfatterne til en ny bog, der handler om, hvordan man skifter kurs i karrieren.

Læs mere
Job & karriere
Iværksættermesse

29. september afholdes Danmarks største inspirationsmesse for iværksættere. Her kan man blandt andet møde eksperter og blive inspireret af succesfulde rollemodeller bla. 'løverne' fra DR's polulære programserie 'Løvens Hule'.

Læs mere
Job & karriere
Danskere i 40´erne drømmer om at blive iværksættere

En ny undersøgelse dokumenterer, at det særligt er danskere i 40’erne, som efter en række år på arbejdsmarkedet drømmer om at starte egen virksomhed.

Læs mere
Familie & børn
Bekymring for børnebørn i skilsmisse

Fra brevkassen: Mens hendes datter er ophængt af karriere og skilsmisse, så er bedstemor bekymret for børnebørnene, og spørger brevkassen om, hvordan hun får talt med sin datter om sin bekymring.

Læs mere
Job & karriere
Få magten over dine mails

Et ganske enkelt system, hvorved du kan organisere dig til overblik i indbakken...

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram Google+
Nyhedsbrev
Shopping Nyheder
Tommy Hilfiger sneaker

Tommy Hilfiger sneaker

Stig P. sandal

Stig P. sandal

Egoista Gin&Tonic tasting kit

Egoista Gin&Tonic tasting kit

Til skrivebordet

Til skrivebordet

Nye Bøger
Kunsten at skifte spor i arbejdslivet

Flere og flere oplever, at de har brug for nye udfordringer i disse år, hvor arbejdsmarkedet forandrer sig med stor hast. Mange mangler dog mod til at rykke på mulighederne. Er du en af dem, så læs denne bog og få masser af inspiration til at gå på opdagelse efter et anderledes og rigere arbejdsliv.

Læs mere
Myten om kvinders selvtillid

Selvtillid handler ikke om frygtløshed, men om at have modet til at handle, selvom knæene ryster under dig i situationen, skriver Helene Lerner i bogen 'Myten om kvinders selvtillid'.

Læs mere
Det gennemsnitlige menneske

Marketingsdirektør Morten Albæk gør op med folks indbildte tro på, at deres talent bare skal opdages og langer ud efter den manglende selverkendelse, der nærer X Factor og andre lignende konstruktioner i vores omgivelser. For efter Albæks mening er de fleste af os helt gennemsnitlige, fejlfyldte...

Læs mere
Tag magten over sin karriere

Er du kørt sur i det hele" Er du træt af chefen" Er du bitter over at din kollega blev forfremmet i stedet for dig? Keder du dig på jobbet -eller i det hele taget? Ærgrer du dig over at du aldrig fik muligheden for at forfølge din drøm? Den gode nyhed er at der IKKE kommer nogen og redder dig. Du...

Læs mere
Det Skriver Andre Medier...
18.05.2017

Sundhedsorganisationer: Hæv aldersgrænsen for køb af alkohol

Cancer.dk

Danmark et af de eneste lande tilbage i Europa, hvor mindreårige kan gå fra kiosken med en klirrende indkøbspose fuld af øl, vin og alkoholsodavand. Det er baggrunden for, at en række organisationer nu slår sig sammen i fælles appel: Hæv aldersgrænsen for køb af alle typer alkohol til 18 år. Læs mere


09.05.2017

Nikotintyggegummi øger risikoen for hjerte-kar-sygdom

Bt.dk

Længerevarende brug af nikotinpræparater, som fx tyggegummi, plaster og sugetabletter i forbindelse med et rygestop, øger risikoen for hjerte-kar-sygdom, viser ny forskning. Læs mere


08.05.2017

Kan støj øge risikoen for kræft?

Cancer.dk

Forskning fra blandt andre Kræftens Bekæmpelse peger på, at støj muligvis kan øge risikoen for blandt andet brystkræft. Men man ved imidlertid meget lidt om sammenhængen mellem støj og kræft. En ny stor, nordisk undersøgelse med Kræftens Bekæmpelse i spidsen skal i de næste fire år blandt andet... Læs mere


02.05.2017

Den søde tand sidder i leveren

Videnskab.dk

Ny dansk forskning viser, at et bestemt hormon, som bliver produceret i leveren, er afgørende for, om du har en sød tand eller ej. Den nye viden kan måske blive til medicin, der giver mindre lyst til sukker. Læs mere


29.04.2017

Spis dansk fisk

Fiskeritidende.dk

På mandag går Fiskebranchen i luften med 2. runde af fiskekampagnen, der profilerer dansk fisk. Her viser Fiskebranchen ”fiskerne bag dansk fisk”, og forbrugerne opfordres til at ”købe dansk fisk og dermed støtte de danske fiskere. Læs mere


20.03.2017

Nyt studie: Ældre mødre er bedre mødre

Dr.dk

Ældre mødre er bedre til at håndtere stress og mere tolerante over for deres børn, forklarer professor. Læs mere


Arkiv

^