Fødselsforberedelse 

Med udsigt til en så stor og skælsættende oplevelse, som en fødsel er, så kan det være en god idé, at deltage i fødselsforberedelseskurser så tidligt i svangerskabet som muligt. Kurset vil ikke kun bidrage til at være i fysisk bedre form til fødslen, men et øget fokus på graviditeten og samværet med andre gravide, kan også bidrage til, at man føler sig mentalt bedre klar til fødslen.

Til fødselsforberedelsen vil du lære at bruge kroppen hensigtsmæssigt, både i svangerskabet og under fødslen. I vil på kurset også lære metoder til afslapningsmetoder som kan hjælpe til at eventuelle gener forebygges. I vil snakke om og blive instrueret i, hvordan smerter kan mindskes under fødslen bl.a. med vejrtræknings- og afspændingsøvelser.

 

I vil også gennemgå ideer til hensigtsmæssige stillinger under veerne og lære, hvordan kroppen arbejder i forskellige pressestillinger. Udover at udveksle erfaringer med de øvrige gravide på kurset og dem, der måske tidligere har født, har I på fødselsforberedelseskurserne mulighed for at få kendskab til den nyeste viden om graviditet, fødsel, amning og det at blive en familie.

Mange fødselsforberedelseskurser tillader, at man tager sin fødselshjælper med, dvs. den person du vælger at medbringe ved fødslen.

Tal med din jordemoder om kursustilbud


Det er en god idé allerede tidligt i graviditeten at finde frem til, hvilke muligheder du har for deltagelse i fødselsforberedelses kurser. Der er meget forskel på kurserne. Nogle starter allerede midt i graviditeten, andre sent i graviditeten primært med henblik på at kunne indøve fødselsteknikken tæt op til fødselstidspunktet. Jordemoderen ved ofte, hvilke tilbud der gives i den kommune, hvor I bor. Kurserne ledes af jordemoder og fysioterapeut eller afspændingspædagog. Private lærere og aftenskoler arrangerer også undervisning og foredrag - det er blevet mere og mere almindeligt at følge sådanne hold bl.a. pga. nedskæringerne på sygehusene.

De senere år er fødselsforberedelse i vand blevet mere og mere almindelig. Fordelen er bl.a., at den gravide krop i vand kan bevæge sig mere frit uden at belaste ryggen eller bækkenet.

Familie & børn
LOKK: 33.000 børn oplever vold i hjemmet 

Det kan være lige så traumatiserende for børn at være vidne til vold i hjemmet, som selv at blive udsat for vold. Børn, der oplever vold mellem mor og far, udviser de samme tegn på skader og traumer, som hvis de selv havde været udsat for vold, skriver LOKK – Landsorganisation af Kvindekrisecentre,…

Læs mere
Familie & børn
Danmarks Statistik: Regnbuefamilien er blevet større 

Børnefamilier, hvor de voksne er gift eller registrerede partnere med en af samme køn, er i vækst i Danmark. Således har Danmarks Statistik, i perioden 2009-2019, registreret en fordobling i antallet af familier, så der i dag findes 1.465 danske familier, hvor enten to mænd eller to kvinder bor…

Læs mere
Familie & børn
Familiestrateg: Tænk dig om før du irettesætter andres børn 

En ny undersøgelse fra Gallup viser, at over halvdelen af danskerne har irettesat andres børn i forældrenes påhør. Det skal man være varsom med, lyder det fra familiestrateg Bo Bresson, som blandt andre opfordrer til aldrig at opdrage på andres børn.

Læs mere
Familie & børn
Madpakker 

Det kan være svært at være kreativ med madpakken hver dag året rundt, og den traditionelle madpakke med fire stykker rugbrød, et stykke frugt og et stykke grønt kan sagtens være en god og sund madpakke.

Læs mere
Familie & børn
Tal med dit spædbarn  

Den følelsesmæssige kontakt til det lille spædbarn er vigtigt, ikke kun for barnets velbefindende lige her og nu, men også for barnets evne til at kunne aflæse følelsesmæssige udtryk hos andre mennesker senere i livet.

Læs mere
Parforhold
Orker ikke at være den sure stedmor 

Hun havde ellers svoret, at hun aldrig skulle have en mand med børn fra tidligere ægteskab, alligevel bor hun på fjerde år sammen med mand med børn og 5-9-ordning. Det fungerer ikke for hende. Hun er træt af at være den sure stedmor, og træt af at skulle tilsidesætte sine egne behov for deres.

Læs mere
Familie & børn
Det er okay at fravælge børn - men så gør det lige FØR du får dem! 

De fleste kan sige nej til et møde eller lade mobilen blive i lommen, hvis de har et andet møde i kalenderen. Men de kan ikke sige nej, når det 'bare' er familien, de har en aftale med. Det mener familiestrateg Bo Bresson, som reagerer på en undersøgelse, der viser, at danske børnehavebørn føler sig…

Læs mere
Familie & børn
Spædbarnsets søvn  

Spædbørns søvnbehov varierer. Nogle børn er allerede i de første uger vågne i flere timer mellem to måltider, mens andre børn stort set kun er vågne, mens de spiser eller får skiftet bleen.

Om barnet er søvnigt eller vil have lidt mere mad, kan være svært at afgøre for nye forældre og først efter…

Læs mere
Familie & børn
Gravides kost 

Gennem en fornuftig kost sammensætning bidrager du ikke kun til dit eget velbefindende og sundhed, men også til dit barn. Derfor har Sundhedsstyrelsen udarbejdet en stribe gode råd til gravide.

Læs mere
Familie & børn
Gener og ubehag 

Under graviditeten sker voldsomme forandringer af kroppen og med dem oplever nogle kvinder desværre også gener som; kvalme, hæmorider, ømhed i bækkenet, voldsom træthed, vand i benene, halsbrand og svingende humør. Generne skyldes en kombination af hormonale ændringer og større fysisk belastning.…

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Kram i madkassen

Går du også op i at lave gode madpakker, og har du brug for frisk inspiration til at få nogle nye, nemme, sunde og velsmagende indslag i kassen? Så er denne bog lige noget for dig!

Læs mere
Rollinger og roulader

Da Sif Orellana udgav bogen 'Krudtugler & kanelsnegle' blev det hurtigt en bestseller med foreløbig 110.000 solgte eksemplarer. Nu følges den populære bog op med bogen 'Rollinger & Roulader', en smuk og inspirerende livsstils- og inspirationsbog med fokus på hverdagen med børn.

Læs mere
^