Luksus barbergrej til manden der skal forkæles
Pynt juletræet med frugt og grønt
Arbejdsbord Nomada
Ur på fod Rivièra Maison
Tærte med græskar og gedeost
Redaktionen

Der er ingen grund til at lade græskar fra årets græskarlygte gå til spilde. Her har du opskriften på en skøn tærte med græskar og gedeost. Opskriften er udviklet af madskribent Marie Melchior.

Til 6 personer

Bund:

  • 200 g hvedemel
  • 100 g koldt smør i tern
  • 1 knivspids cayenne-peber
  • 1 æggeblomme
  • 1-2 spsk koldt vand

Fyld

  • 3 spsk. olivenolie
  • 1 skalotteløg i tern
  • 350 g butternut eller græskar skåret i 1-2 cm tern
  • 2 tsk. hakket timian
  • 150 g smuldret gedeost
  • 100 g semidried tomater i olie
  • 2 dl fløde
  • 2 æg
  • 2 spsk. hakket purløg

Sådan gør du:

  • Blend mel, smør og cayennepeber i en foodprocessor, til det er som krummer. Tilsæt æggeblomme og vand. Blend, til dejen har samlet sig. Form den til en kugle, pak den i plastfilm og læg den på køl i 30 minutter.
  • Rul dejen ud på et melstrøget bord. Udstik en stor cirkel til at komme i tærteformen. Dæk kanterne på tærten til med alufolie. Forbag tærtebunden i en forvarmet ovn ved 190° i 10-12 minutter. Fjern alufolien og afkøl bunden på en bagerist.
  • Opvarm olien på panden og svits skalotteløgene. Tilsæt græskar og steg ved svag varme, til græskarternene er møre og let brunede, i 10-15 minutter. Rør ofte i panden, så det ikke brænder på.
  • Tilsæt timian og steg i yderligere nogle minutter.
  • Fordel fyldet i tærteformen sammen med semidried tomater og gedeost. Pisk fløde og æg sammen. Tilsæt hakket purløg, salt og peber. Pisk sammen. Hæld æggemassen ud over tærten.
  • Bag tærten i 25-30 minutter, indtil den er fast og gylden. Afkøles let før servering.

 

 

Halloween
Tips til hvordan bruger du fyldet fra dit Halloween-græskar

Græskar er uundværligt, når der skal kreeres uhyggelige græskarhoveder under fejringen af Halloween, men den orange grøntsag kan bruges til meget mere end bare pynt. Græskar har en særlig sødme, der er god til supper og bagværk - og til madlavning generelt.

Læs mere
Halloween
Halloween drinks

Halloweens farver er sort og orange, og når der står Halloween på programmet, er det derfor oplagt at servere fristende lækre og festlige drinks, der understreger netop dette farvetema. Her er italienske Aperol med sin flotte orange farve og elegante, friske smag med nuancer af søde og bitre...

Læs mere
Halloween
Danmarks største græskar!

Græskar kommer i mange størrelser, og det kan man ved selvsyn opleve, når der afholdes 'DM i kæmpegræskar 2018' i Tivoli. Her bejler græskardyrkere om mestertitlen, som sidste år - i overlegen stil - gik til landmanden Jørgen Øllegaard Jensen fra Nr. Nebel ved Varde. Han løb af med sejren med et...

Læs mere
Halloween
Græskarlygter - Sådan gør du

Skal der pyntes op med græskarlygter i anledning af Halloween, så her en stribe gode tips, som vil sikre dig et flot resultat.

Læs mere
Halloween
Græskar- og pebersuppe

Lige nu bugner dagligvarebutikkerne af flotte græskar, som både kan bruges til fremstilling af smukke græskarlygter - og en herlig græskarsuppe eller måske en urte-fetasalat med ristede græskarkerne ...

Læs mere
Halloween
Ultimative halloweenudklædning: Morticia Addams

Her i oktober fejres Halloween, den ultraamerikanske tradition, som indenfor de sidste 15 år har bevæget sig over Atlanterhavet og taget os med storm. Halloween, der er en sammentrækning af 'all hallows eve' – allehelgensaften, er oprindeligt en aften, hvor man mindedes de døde. I dag er Halloween...

Læs mere
Halloween
Amerikansk Pumpkin Pie

Til de amerikanske Halloween traditioner hører græskarkage eller Pumpkin Pie. Den lækre tærte er fyldt med græskarmos, æg, fløde, farin samt krydderiblanding af kanel, ingefær, allehånde og nelliker. Her får du opskriften.

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram Google+
Nyhedsbrev
Seneste shop annoncer
LED bloklys

LED bloklys

Juletræ i rattan Rivièra Maison

Juletræ i rattan Rivièra Maison

Ur på fod Rivièra Maison

Ur på fod Rivièra Maison

Arbejdsbord Nomada

Arbejdsbord Nomada

Nye Bøger
Kål og kærlighed, af Lisbeth Tordendahl

Boost din sundhed, forkæl dine smagsløg og få fornyet inspiration med Lisbeth Tordendahls 'Kål og kærlighed'. I sin nye bog præsenterer hun 100 nemme, varierede og kreative opskrifter på indbydende retter med kål, som kan indgå i mange typer måltider, og som samtidig alle er veganske eller...

Læs mere
Krydret, Anne Hjernøe & Ditte Ingemann

Med en fælles passion for mad og krydderier, har Anne Hjernøe og Ditte Ingemann udgivet den dejligste opskriftsamling fuld af inspiration til hvordan man nemt kan føje ekstra krydderi på tilværelsen.

Læs mere
30 opskrifter, 30 minutter og 30 kroner

Med Louisa Lorangs kogebog '30 opskrifter, 30 minutter og 30 kroner', får man konkrete tips og opskrifter på, hvordan man laver lækker mad - nemt, sundt og billigt. Alle bogens opskrifter er ernæringsberegnet og indeholder masser af grønt og godt. Som Louisa selv siger:

Læs mere
Happy Food

De seneste år har forskere fundet ud af, at forbindelsen mellem tarmen og hjernen er meget stærkere, end vi i vores vildeste fantasi kunne havde forestillet os. Maden på tallerkenen påvirker således ikke bare kroppen, men også vores humør og sanser, og muligvis også udviklingen af alvorlige psykiske...

Læs mere
Det Skriver Andre Medier...
23.11.2018

Mælkeprotein kan hjælpe med bedre optag af D-vitamin

DCA - Nationalt Center for Fødevarer og Jordbrug

D-vitaminmangel er et udbredt problem på de nordlige breddegrader, og meget tyder på, at D-vitamin har stor betydning for vores sundhed. En gruppe forskere på Aarhus Universitet i færd med at undersøge hvorvidt mælkeprotein kan hjælpe med bedre optag af D-vitamin. Læs mere


12.11.2018

Smagsstoffer i e-cigaretter er sundhedsskadelige

Astma-Allergi Danmark

E-cigaretter er efterhånden et vanligt syn i gadebilledet, især blandt helt unge. Men ud over at være stærkt afhængighedsskabende indeholder e-cigaretter smagsstoffer, som på sigt kan have store helbredsmæssige konsekvenser Læs mere


22.10.2018

Ærter kan blive det nye protein i vores kost

DCA - Nationalt Center for Fødevarer og Jordbrug

I jagten på en planteerstatning til animalsk protein i vores kost går Aarhus Universitet i gang med at undersøge potentialet i ærter og andre bælgplanter. Læs mere


17.10.2018

Flere børn med funktionelle lidelser

SDU - Syddansk Universitet

Flere børn klager over lidelser som hoved- og mavepine, er trætte eller får krampeanfald, som ikke kan forklares - forsker peger på, at familiebehandling kan hjælpe. Læs mere


11.10.2018

Kan skove redde os fra klimaforandringer?

DCA - Nationalt Center for Fødevarer og Jordbrug

En ny undersøgelse publiceret i det videnskabelige tidsskrift Nature viser, at drift af Europas skove med henblik på at maksimere kulstofoptagelse har en minimal effekt på det globale klima. Læs mere


24.09.2018

Intensiv aktivering af sygemeldte gør mere skade end gavn

Videnskab.dk

Ny dansk forskning viser, at det ikke hjælper kun at skrue op for psykologtimer og genoptræning til sygemeldte - tværtimod. I stedet skal arbejdspladserne inddrages meget mere, for de kan gøre den store forskel. Læs mere


Arkiv

Send en hilsen
^