Madplaner
 
Tapeter
 
Håndarbejde
 
Boligstil
 
Gaveideer
 
Mode
 
Tasker
 
Sko & støvler
 
Vintage
 
Nye bøger
 
Smykker
 
 her er du : forside > Opskrift > Minirugbrød med chokolade Torsdag 18. December
 
   
 

AKTUELT

 
  Julekonfekt
  Shop: Hudpleje
  Shop: Julepynt
  Spicy jul
  Julefrokost
  Shop: Gaver til ham
  Gavehit på budget
EMNER
JULEN 2014
Bolig & Design
Forbruger
Skønhed & Pleje
Mad & Opskrifter
Stil & Mode
Sundhed
Kom i form
Menopausen
Nye bøger
Rejser
BRYLLUP 2014
APPETITTEN
 
 
 
BAZARNYT
  iPhone cover
  Klassisk kabelstri
  Couch lovers
  Evigheds kalender

 

 

 

Minirugbrød med chokolade

Af redaktionen

Bag økologisk med den gratis opskriftsamling fra Økologisk Landsforening. Her får du opskriften fpå lækre minirugbrød.



Mejnerts Mølles minirugbrød med chokolade

12 små brød

Ingredienser:
∙ 1 dl hørfrø
∙ 2 dl vand
∙ 1 dl kærnemælk
∙ 2 dl vand
∙ 1 spsk honning
∙ 3 tsk salt
∙ 1½ spsk rapsolie
∙ 25 g gær
∙ 275 g stenformalet groft rugmel
∙ 1 dl sesamfrø
∙ Ca. 200 g stenformalet sigtet ølandshvedemel
∙ 100 g grofthakket god lys chokolade

Pynt:
∙ Ca. 1 dl havregryn

Sådan gør du:
∙ Kog 2 dl vand og hæl det over hørfrøene. Lad frøene trække, til vandet er lunkent. Rist sesamfrøene på en tør pande og afkøl dem.
∙ Rør kærnemælk, 2 dl vand, honning, salt og gær sammen. Rør rugmel, hørfrø, sesamfrø og hvedemel i. Tilsæt olien og chokoladen til sidst.
∙ Ælt dejen på røremaskine ved lav hastighed i 8 minutter eller ælt dejen godt igennem med hænderne, til den er fast, men smidig.
∙ Læg husholdningsfilm eller et fugtigt viskestykke over skålen med dej og lad dejen hæve ½ time ved stuetemperatur.
∙ Slå dejen ned og lad den hæve endnu ½ time. Rul dejen til en tyk lang pølse. Tryk den lidt flad på toppen, pensl med vand, og drys med havregryn. Skær den i 12 stykker. Stil stykkerne på en plade, tryk dem lidt flade og lad dem efterhæve en ½ time.
∙ Tryk dem lidt flade, og lad dem efterhæve i ½ time.

Bag brødene på næstnederste rille i en 220 °C varm ovn i ca. 20-25 minutter. Afkøl brødene på en bagerist.

_________________________________________

Den økologiske bagebog indeholder 25 opskrifter på økologiske brød og kager, og findes som bladre-PDF på okologi.dk/bagebog. Bagebogen og bagehæftet er lavet af Økologisk Landsforening i samarbejde med Amo, Aurion, Gram Slot, Grupe & Meyer, Il Fornaio, Mejnerts Mølle, Skærtoft Mølle, Søris og Urtekram.

 

Se også...:

Lune Chokolade-fondant  
Lune Chokolade-fondant
Mette Blomsterbergs opskrift på de lækreste, lune Chokolade-fondantér!
Figner  
Figner
Tørrede figner er en skøn ingrediens, blandt andet i efteråret og vinterens simreretter. Alligevel er de aromatiske figner måske bedst kendt som snack og som ingrediens i desserter...
Lakridsmandler  
Lakridsmandler
Er du også begejstret for de lækre mandler dyppet i chokolade og lakridspulver? Lakridsmandler kan snildt laves hjemme. Og her har du mulighed for at give dem lige netop den smag og lakridsstyrke, du foretrækker.
Bagte æbler  
Bagte æbler
Bagte æbler er en supernem og skøn efterårsdessert, hvor smagen af det lidt syrlige spiseæble kombineres med kanel, rosiner og brun farin, til en himmelsk mundfuld ...
Bag honninghjerter med Claus Meyer  
Bag honninghjerter med Claus Meyer
Fra Claus Meyers nye bagebog 'Meyers bageskole. Alle kan lære at bage' bringer vi opskriften på de lækreste honninghjerter.
Ristede mandler  
Ristede mandler
Ristede nødder er en rigtig dejlig og sund snack. Man kan riste alle slags nødder, men mandler er et sikkert hit!
Naanbrød  
Naanbrød
Naanbrød er flade, bløde hvedebrød, som gør sig godt til indisk og pakistansk mad, men også til supper eller som en lækker snack.
Cremet gulerodssuppe  
Cremet gulerodssuppe
Gulerødder er billige, sunde, mættende og fulde af smag, og er gode i efterårets gryderetter - og som her til en skøn og cremet gulerodssuppe!
Godmorgen- & godaftengrød  
Godmorgen- & godaftengrød
En grød der mætter godt om morgenen og virker beroligende om aftenen ...
Tærte med græskar og gedeost  
Tærte med græskar og gedeost
Fra Marie Melchiors superinspirerende og smukke madbog "Mad med kærlighed" bringer vi opskriften på en skøn tærte ..
Amerikansk Pumpkin Pie  
Amerikansk Pumpkin Pie
Den traditionelle amerikanske græskartærte er en herlig mundfuld!
Jordskok  
Jordskok
Jordskokkens fine runde, nøddeagtige smag komplimenterer efterårets retter. Prøv f.eks. de fine rødder i pastaen, suppen, med bagte rodfrugter eller til fisken.
Chilifrikadeller og bulgursalat  
Chilifrikadeller og bulgursalat
Fedtfattige og velsmagende chilifrikadeller - og nem, grøn bulgursalat.
Chili Con Carne  
Chili Con Carne
En skål Chili Con Carne luner på en kold dag. Her har du en opskrift med nye variationer.
Franske klassikere med Bocuse!  
Franske klassikere med Bocuse!
I den 780-siders store kogebog deler den franske mesterkok Paul Bocuse ud af 500 klassiske, franske opskrifter. Her bringer vi hans opskrift på Jarret de veau à la ménagère - en rigtig, dejlig fransk efterårsret!

Tilbage | Send til en ven

 

 
NYHEDSBREV
tilmeld afmeld

Få madplaner til hver uge!

Julekalender 2014
Gaver
Festkjoler 2014
Bypuffy.com - Modetøj online
Bestseller Bøger
Bestseller Bøger
Kæb Eos på Payas.dk
Udsalg
Vintagestil
 
 
 
   
 
© copyright Kvindeguiden.dk - info@kvindeguiden.dk