Madplaner
 
Tapeter
 
Håndarbejde
 
Boligstil
 
Gaveideer
 
Mode
 
Tasker
 
Sko
 
Haven
 
Krimier
 
Smykker
 
 her er du : forside > Opskrift > Minirugbrød med chokolade Lørdag 26. Juli
 
   
 

AKTUELT

 
  SOMMERUDSALG
  Horoskoper
  Utroskab
  Nye krimier
EMNER
Have & altan
Sommerliv
Sommerbryllup
Bolig & Design
Forbruger
Skønhed & Pleje
Mad & Opskrifter
Stil & Mode
Sundhed
Kom i form
Menopausen
Nye bøger
Rejser
APPETITTEN
 
 
 
BAZARNYT
  Jernkurv
  Guld & krystaller
  Havestol i rattan
  Triwa Udsalg

 

 

 

Minirugbrød med chokolade

Af redaktionen

Her i efterårsferien lancerer Økologisk Landsforening og en sammenslutning af ni økologiske melproducenter en økologisk bagebog og et bagehæfte, hvor danskerne kan finde ny inspiration til økologisk hjemmebag.
"Der findes et væld af spændende og unikke korn- og melprodukter på de økologiske hylder, som gør det nemt at lave velsmagende og velduftende økologiske brød og kager" siger Helle Bossen, markedskonsulent i Økologisk Landsforening. "Den økologiske bagebog er både til dem, der er velbevandrede i bagekunstens verden, og til dem, som kun lige er ved at få begyndt. Og der er også opskrifter til dem, der vil undgå gluten".
Hun påpeger, at der er mange fordele ved at købe økologisk mel.
"De økologiske landmænd bruger ingen sprøjtegifte på deres marker, og derfor er det godt for både naturen, grundvandet og dig, når du vælger økologisk. Faktisk skåner du 550 liter grundvand for at blive forurenet med sprøjtegifte, hver gang du bruger et kilo økologisk mel i stedet for konventionelt mel".
Her bringer vi en opskrift fra bogen på de skønneste minirugbrød med chokolade ...



Mejnerts Mølles minirugbrød med chokolade

12 små brød

Ingredienser:
∙ 1 dl hørfrø
∙ 2 dl vand
∙ 1 dl kærnemælk
∙ 2 dl vand
∙ 1 spsk honning
∙ 3 tsk salt
∙ 1½ spsk rapsolie
∙ 25 g gær
∙ 275 g stenformalet groft rugmel
∙ 1 dl sesamfrø
∙ Ca. 200 g stenformalet sigtet ølandshvedemel
∙ 100 g grofthakket god lys chokolade

Pynt:
∙ Ca. 1 dl havregryn

Sådan gør du:
∙ Kog 2 dl vand og hæl det over hørfrøene. Lad frøene trække, til vandet er lunkent. Rist sesamfrøene på en tør pande og afkøl dem.
∙ Rør kærnemælk, 2 dl vand, honning, salt og gær sammen. Rør rugmel, hørfrø, sesamfrø og hvedemel i. Tilsæt olien og chokoladen til sidst.
∙ Ælt dejen på røremaskine ved lav hastighed i 8 minutter eller ælt dejen godt igennem med hænderne, til den er fast, men smidig.
∙ Læg husholdningsfilm eller et fugtigt viskestykke over skålen med dej og lad dejen hæve ½ time ved stuetemperatur.
∙ Slå dejen ned og lad den hæve endnu ½ time. Rul dejen til en tyk lang pølse. Tryk den lidt flad på toppen, pensl med vand, og drys med havregryn. Skær den i 12 stykker. Stil stykkerne på en plade, tryk dem lidt flade og lad dem efterhæve en ½ time.
tryk dem lidt flade, og lad dem efterhæve i ½ time.
Bag brødene på næstnederste rille i en 220 °C varm ovn i ca. 20-25 minutter. Afkøl brødene på en bagerist.

_________________________________________

Den økologiske bagebog indeholder 25 opskrifter på økologiske brød og kager, og findes som bladre-PDF på okologi.dk/bagebog. Bagebogen og bagehæftet er lavet af Økologisk Landsforening i samarbejde med Amo, Aurion, Gram Slot, Grupe & Meyer, Il Fornaio, Mejnerts Mølle, Skærtoft Mølle, Søris og Urtekram.

 

Se også...:

Tzatziki  
Tzatziki
Den græske klassiker er et særlig godt match til sommermaden, hvor der lige mangler en dressing med en frisk og krydret hvidløgssmag.
Paella med kylling og skaldyr  
Paella med kylling og skaldyr
Sådan tilbereder du den klassiske spanske ret; Paella med kylling og skaldyr.
Spanske kødboller  
Spanske kødboller
Opskriften på krydrede, klassiske kødboller.
Sesamboller til burger og sandwich  
Sesamboller til burger og sandwich
Opskriften på skønne sesamboller. En perfekt burgerbolle, men også super gode til sandwich.
Pandekager med hindbær  
Pandekager med hindbær
En herlig sommerdessert: Sprøde pandekager med friske syrlige og søde hindbær ..
Iskolde kaffevariationer  
Iskolde kaffevariationer
Glad for kaffe? Så prøv et par af disse iskolde og herligt opkvikkende kaffevariationer ....
Læskende lækre smoothies  
Læskende lækre smoothies
Smoothies er bløde og cremede frugtdrikke - et godt mellemmåltid, når du trænger til lidt friskt eller lidt sødt, der er sundt ...
BBQ-sauce & marinader  
BBQ-sauce & marinader
Du kan tilføre ethvert måltid sin helt egen spændende smagsoplevelse med nemme hjemmelavede saucer eller marinader. Her får du opskriften på en ærke-amerikansk klassiker BBQ-saucen ...
Squash på grillen  
Squash på grillen
Squashen, der også er kendt som zucchini eller courgette, er anvendelig i mange spændende sammenhænge, blandt andet i salater, fars, kager – eller som her; grillet, med masser af krydderier og krydderurter …
Melonsymfoni  
Melonsymfoni
En flot, kulørt og super lækker sommeranretning ...
Melon i frugt- og grønne salater  
Melon i frugt- og grønne salater
De solmodne, saftige meloner er en fantastisk sommerspise ...
Vandmelon-blaster  
Vandmelon-blaster
Prøv denne lækre vandmelonblaster - en rigtig tørstslukker! ...
Netmelon & Galia melon  
Netmelon & Galia melon
Netmeloner er meget søde og saftige, populære sammen med saltet eller røget kød, grillet fisk, og tilføjer både smag og farve i frugtsalater og sorbeter.
Jordbærkoldskål  
Jordbærkoldskål
En rigtig sommerfavorit!
Salat med lange bagt med krydderurter  
Salat med lange bagt med krydderurter
I Anne Hjernøes nye bog “Sunde salater” kan du få en masse inspiration til dine salater, og fra bogen bringer vi her opskriften på en salat, som i særlig grad er velegnet som hovedmåltid.

Tilbage | Send til en ven

 

 
NYHEDSBREV
tilmeld afmeld

Få madplaner til hver uge!

Sommerudsalg
Sommerhaven
Bypuffy.com - Modetøj online
Sommerkjoler
Udsalg
Køkken
Vild med mad
 
 
 
   
 
© copyright Kvindeguiden.dk - info@kvindeguiden.dk