Madplaner
 
Tapeter
 
Håndarbejde
 
Boligstil
 
Gaveideer
 
Mode
 
Tasker
 
Sko & støvler
 
Vintage
 
Nye bøger
 
Smykker
 
 her er du : forside > Opskrift > Minirugbrød med chokolade Lørdag 25. Oktober
 
   
 

AKTUELT

 
  Vind: Krimi
  Messer
  Indretning tip
EMNER
Efterår 2014
Bolig & Design
Forbruger
Skønhed & Pleje
Mad & Opskrifter
Stil & Mode
Sundhed
Kom i form
Menopausen
Nye bøger
Rejser
BRYLLUP 2014
APPETITTEN
 
 
 
BAZARNYT
  Dørkrans
  Rattan
  Billi Bi 20%
  Lang cardigan

 

 

 

Minirugbrød med chokolade

Af redaktionen

Bag økologisk med den gratis opskriftsamling fra Økologisk Landsforening. Her får du opskriften fpå lækre minirugbrød.



Mejnerts Mølles minirugbrød med chokolade

12 små brød

Ingredienser:
∙ 1 dl hørfrø
∙ 2 dl vand
∙ 1 dl kærnemælk
∙ 2 dl vand
∙ 1 spsk honning
∙ 3 tsk salt
∙ 1½ spsk rapsolie
∙ 25 g gær
∙ 275 g stenformalet groft rugmel
∙ 1 dl sesamfrø
∙ Ca. 200 g stenformalet sigtet ølandshvedemel
∙ 100 g grofthakket god lys chokolade

Pynt:
∙ Ca. 1 dl havregryn

Sådan gør du:
∙ Kog 2 dl vand og hæl det over hørfrøene. Lad frøene trække, til vandet er lunkent. Rist sesamfrøene på en tør pande og afkøl dem.
∙ Rør kærnemælk, 2 dl vand, honning, salt og gær sammen. Rør rugmel, hørfrø, sesamfrø og hvedemel i. Tilsæt olien og chokoladen til sidst.
∙ Ælt dejen på røremaskine ved lav hastighed i 8 minutter eller ælt dejen godt igennem med hænderne, til den er fast, men smidig.
∙ Læg husholdningsfilm eller et fugtigt viskestykke over skålen med dej og lad dejen hæve ½ time ved stuetemperatur.
∙ Slå dejen ned og lad den hæve endnu ½ time. Rul dejen til en tyk lang pølse. Tryk den lidt flad på toppen, pensl med vand, og drys med havregryn. Skær den i 12 stykker. Stil stykkerne på en plade, tryk dem lidt flade og lad dem efterhæve en ½ time.
∙ Tryk dem lidt flade, og lad dem efterhæve i ½ time.

Bag brødene på næstnederste rille i en 220 °C varm ovn i ca. 20-25 minutter. Afkøl brødene på en bagerist.

_________________________________________

Den økologiske bagebog indeholder 25 opskrifter på økologiske brød og kager, og findes som bladre-PDF på okologi.dk/bagebog. Bagebogen og bagehæftet er lavet af Økologisk Landsforening i samarbejde med Amo, Aurion, Gram Slot, Grupe & Meyer, Il Fornaio, Mejnerts Mølle, Skærtoft Mølle, Søris og Urtekram.

 

Se også...:

Franske klassikere med Bocuse!  
Franske klassikere med Bocuse!
I den 780-siders store kogebog deler den franske mesterkok Paul Bocuse ud af 500 klassiske, franske opskrifter. Her bringer vi hans opskrift på Jarret de veau à la ménagère - en rigtig, dejlig fransk efterårsret!
Naanbrød  
Naanbrød
Naanbrød er flade, bløde hvedebrød, som gør sig godt til indisk og pakistansk mad, men også til supper eller som en lækker snack.
Chilifrikadeller og bulgursalat  
Chilifrikadeller og bulgursalat
Fedtfattige og velsmagende chilifrikadeller - og nem, grøn bulgursalat.
Hokkaidosuppe med ristede porrer og nanbrød  
Hokkaidosuppe med ristede porrer og nanbrød
Skøn efterårssuppe: Hokkaidosuppe med ristede porrer, kalkunbacon og nanbrød ...
Tærte med græskar og gedeost  
Tærte med græskar og gedeost
Fra Marie Melchiors superinspirerende og smukke madbog "Mad med kærlighed" bringer vi opskriften på en skøn tærte ..
Minirugbrød med chokolade  
Minirugbrød med chokolade
Bag økologisk med den gratis opskriftsamling fra Økologisk Landsforening. Her får du opskriften på lækre minirugbrød.
Amerikansk Pumpkin Pie  
Amerikansk Pumpkin Pie
Den traditionelle amerikanske græskartærte er en herlig mundfuld!
Louisas coleslaw  
Louisas coleslaw
Fra Louisa Lorangs opskriftsamling "Vild med mad" bringer vi her opskriften på en flot pink, sprød og spicy coleslaw ...
Russisk Borsjtj    
Russisk Borsjtj
Den smukke dybrøde russiske rødbedesuppe, kaldet borsjtj, er en skøn vintersuppe med masser af smag, vitaminer og fibre. Her får du opskriften på Borsjtj samt opskrift på små kuvertbrød ...
Heibergs gulerodskage  
Heibergs gulerodskage
Fra den nye, smukke opskriftsamling Heibergs Søde Tand bringer vi opskriften på den lækreste gulerodskage.
Bagte rødbeder  
Bagte rødbeder
Bagte rødbeder er en rigtig efterårsdelikatesse, som egner sig godt som tilbehør til kødretter og som forret.
Wrap med røget laks og kålsalat  
Wrap med røget laks og kålsalat
"Spis fuldkorn, og støt kampen mod cancer!" skriver Santa Maria, som støtter kampagnen Knæk Cancer med 1 krone for hver solgte pakke fuldkornstortillaer. For at inspirere flere til at spise tortillaer med fuldkorn, bringer vi her et par opskrifter.
Ristet mysli med råchokolade  
Ristet mysli med råchokolade
Knasende, sptød og lækker hjemmelavet mysli med råchokolade.
Kulørte kålhoveder  
Kulørte kålhoveder
Det behøver ikke være så svært at forvandle grøntsager til lækre, velsmagende retter.
Rødbede juice  
Rødbede juice
De nye rødbeder er en regulær super-food, sprængfyldt med god energi, rig på kulhydrater og fibre samt jern, C-vitamin og B-vitamin.

Tilbage | Send til en ven

 

 
NYHEDSBREV
tilmeld afmeld

Få madplaner til hver uge!

Kæb Eos på Payas.dk
Fashion Fall 2014
Bypuffy.com - Modetøj online
Bestseller Bøger
Morten Heiberg
Udsalg
Vintagestil
Køkken
Vild med mad
 
 
 
   
 
© copyright Kvindeguiden.dk - info@kvindeguiden.dk