Tapeter
 
Håndarbejde
 
Boligstil
 
Mode
 
Tasker
 
Sko & sandaler
 
Vintage
 
Smykker
 
 her er du : forside > Opskrift > Minirugbrød med chokolade Mandag 25. Maj
 
   
 

AKTUELT

 
  Shop: Forårsmode
  Opsat hår: trin-for-trin
  Sommersko 2015
  Sæson: Asparges
  Sommerben Makeover
  Sundt & smukt hår
EMNER
Bolig & Design
Forbruger
Skønhed & Pleje
Mad & Opskrifter
Stil & Mode
Sundhed
Kom i form
Menopausen
Nye bøger
Rejser
BRYLLUP 2015
APPETITTEN
 
 
 
BAZARNYT
  Bikini bindebånd
  By plakat
  Ampel
  Flora Danica

 

 

 

Minirugbrød med chokolade

Af redaktionen

Bag økologisk med den gratis opskriftsamling fra Økologisk Landsforening. Her får du opskriften fpå lækre minirugbrød.



Mejnerts Mølles minirugbrød med chokolade

12 små brød

Ingredienser:
∙ 1 dl hørfrø
∙ 2 dl vand
∙ 1 dl kærnemælk
∙ 2 dl vand
∙ 1 spsk honning
∙ 3 tsk salt
∙ 1½ spsk rapsolie
∙ 25 g gær
∙ 275 g stenformalet groft rugmel
∙ 1 dl sesamfrø
∙ Ca. 200 g stenformalet sigtet ølandshvedemel
∙ 100 g grofthakket god lys chokolade

Pynt:
∙ Ca. 1 dl havregryn

Sådan gør du:
∙ Kog 2 dl vand og hæl det over hørfrøene. Lad frøene trække, til vandet er lunkent. Rist sesamfrøene på en tør pande og afkøl dem.
∙ Rør kærnemælk, 2 dl vand, honning, salt og gær sammen. Rør rugmel, hørfrø, sesamfrø og hvedemel i. Tilsæt olien og chokoladen til sidst.
∙ Ælt dejen på røremaskine ved lav hastighed i 8 minutter eller ælt dejen godt igennem med hænderne, til den er fast, men smidig.
∙ Læg husholdningsfilm eller et fugtigt viskestykke over skålen med dej og lad dejen hæve ½ time ved stuetemperatur.
∙ Slå dejen ned og lad den hæve endnu ½ time. Rul dejen til en tyk lang pølse. Tryk den lidt flad på toppen, pensl med vand, og drys med havregryn. Skær den i 12 stykker. Stil stykkerne på en plade, tryk dem lidt flade og lad dem efterhæve en ½ time.
∙ Tryk dem lidt flade, og lad dem efterhæve i ½ time.

Bag brødene på næstnederste rille i en 220 °C varm ovn i ca. 20-25 minutter. Afkøl brødene på en bagerist.

_________________________________________

Den økologiske bagebog indeholder 25 opskrifter på økologiske brød og kager, og findes som bladre-PDF på okologi.dk/bagebog. Bagebogen og bagehæftet er lavet af Økologisk Landsforening i samarbejde med Amo, Aurion, Gram Slot, Grupe & Meyer, Il Fornaio, Mejnerts Mølle, Skærtoft Mølle, Søris og Urtekram.

 

Se også...:

Hashbrowns med æg og honning-bacon  
Hashbrowns med æg og honning-bacon
Fra Louisa Lorangs nye kogebog 'Mit cowgirl køkken' bringer vi opskriften på en ægte amerikaner morgenmad: Hashbrowns med pocheret æg, honning-bacon (!) og hollandaise.
Proteinomeletter  
Proteinomeletter
Skal du have en rigtig god mæthedsfølelse, hvor du samtidig får sat skub i din forbrænding, så er det proteiner, der skal på tallerkenen.
Mit cowgirl køkken  
Mit cowgirl køkken
Med 'Mit cowgirlkøkken' præsenterer Louisa Lorang sine bedste opskrifter med smag af Texas:Hot TexMex, lækre Tacos og masser af margaritas.

Udkommer: 30. april 2015
Grønne asparges  
Grønne asparges
Hvordan ser en god asparges ud? Skal asparges skrælles? Skal de træede ender skæres eller brækkes af? Kan grønne asparges spises rå?
Få gode tips om asparges samt 4 fantastiske serverings-forslag.
Asparges med ....  
Asparges med ....
Asparges kan serveres med viaigrette sauce, hakkede æg og kapers. Eller hvad med blot lidt god olivenolie, citron og friskhøvlet parmesan på toppen? Eller asparges viklet i røget bacon på havegrillen?
Hjemmelavet hollandaisesauce  
Hjemmelavet hollandaisesauce
Både hvide og grønne asparges smager vidunderligt med en hjemmelavet hollandaisesauce. Her får du opskriften på den fløjlsbløde sauce.
Lam i spinat og raita  
Lam i spinat og raita
Ny sprudlende kogebog inviterer til køkkenfest. Her med en opskrift fra bogen på lam i spinat og raita.
Pulled beef  
Pulled beef
Fra Thomas Castberg´s 'Master Class' bringer vi her opskriften på den lækreste Pulled Beef, som kan nydes i sandwich, burger, på pizzaen, med pasta eller sammen med rodfrugter.
Frøsnappere opskrift  
Frøsnappere opskrift
Bag sprøde, søde frøsnappere. Fra Trine Hahnemanns 'Brød og kager' bringer vi opskrift og anvisninger.
Risotto med ramsløg  
Risotto med ramsløg
Der findes ikke noget så lækkert som hjemmelavet risotto, og ramsløg giver den en fantastisk smag. Her får du en let og skøn opskrift.
Panna cotta med lime tvist  
Panna cotta med lime tvist
Panna cotta er en klassisk italiensk dessert i stil med flødebudding. Her med et frisk tvist af lime.
Wienerbrød opskrift  
Wienerbrød opskrift
Det gode ved wienerbrød er, at det er lavet af den samme grunddej. Så når man mestrer den, kan man bage al slags wienerbrød.
Sæson for stenbiderrogn  
Sæson for stenbiderrogn
Stenbiderrognen har gjort sit indtog hos fiskehandlerne, og det er tegn på forår. Her får du en dejlig opskrift med de fine små rogn ...
Sunde muffins  
Sunde muffins
Skal du en tur ud og nyde det smukke forår, så får du her opskriften på de lækreste, sunde muffins - lige til at have med i madkurven.
Frikadeller  
Frikadeller
Gode, smagfulde frikadeller med rødbede-æblesalat.

Tilbage | Send til en ven

 

 
NYHEDSBREV
tilmeld afmeld

Få madplaner til hver uge!

Bolig, interiør, møbler og brugskunst
Valentine 2015, Gaver til manden
Bypuffy.com - Modetøj online
Nye opskrifter, nye kogebøger 2015
 
 
 
   
 
© copyright Kvindeguiden.dk - info@kvindeguiden.dk