Madplaner
 
Tapeter
 
Håndarbejde
 
Boligstil
 
Gaveideer
 
Mode
 
Tasker
 
Sko
 
Haven
 
Krimier
 
Smykker
 
 her er du : forside > Opskrift > Minirugbrød med chokolade Onsdag 3. September
 
   
 

AKTUELT

 
  Hyldebær
  Sommer på glas
  Horoskoper
EMNER
Bolig & Design
Forbruger
Skønhed & Pleje
Mad & Opskrifter
Stil & Mode
Sundhed
Kom i form
Menopausen
Nye bøger
Rejser
BRYLLUP 2014
APPETITTEN
 
 
 
BAZARNYT
  Burt's Bees
  Lang cardigan
  Knagerække
  Fransk design klas

 

 

 

Minirugbrød med chokolade

Af redaktionen

Her i efterårsferien lancerer Økologisk Landsforening og en sammenslutning af ni økologiske melproducenter en økologisk bagebog og et bagehæfte, hvor danskerne kan finde ny inspiration til økologisk hjemmebag.
"Der findes et væld af spændende og unikke korn- og melprodukter på de økologiske hylder, som gør det nemt at lave velsmagende og velduftende økologiske brød og kager" siger Helle Bossen, markedskonsulent i Økologisk Landsforening. "Den økologiske bagebog er både til dem, der er velbevandrede i bagekunstens verden, og til dem, som kun lige er ved at få begyndt. Og der er også opskrifter til dem, der vil undgå gluten".
Hun påpeger, at der er mange fordele ved at købe økologisk mel.
"De økologiske landmænd bruger ingen sprøjtegifte på deres marker, og derfor er det godt for både naturen, grundvandet og dig, når du vælger økologisk. Faktisk skåner du 550 liter grundvand for at blive forurenet med sprøjtegifte, hver gang du bruger et kilo økologisk mel i stedet for konventionelt mel".
Her bringer vi en opskrift fra bogen på de skønneste minirugbrød med chokolade ...



Mejnerts Mølles minirugbrød med chokolade

12 små brød

Ingredienser:
∙ 1 dl hørfrø
∙ 2 dl vand
∙ 1 dl kærnemælk
∙ 2 dl vand
∙ 1 spsk honning
∙ 3 tsk salt
∙ 1½ spsk rapsolie
∙ 25 g gær
∙ 275 g stenformalet groft rugmel
∙ 1 dl sesamfrø
∙ Ca. 200 g stenformalet sigtet ølandshvedemel
∙ 100 g grofthakket god lys chokolade

Pynt:
∙ Ca. 1 dl havregryn

Sådan gør du:
∙ Kog 2 dl vand og hæl det over hørfrøene. Lad frøene trække, til vandet er lunkent. Rist sesamfrøene på en tør pande og afkøl dem.
∙ Rør kærnemælk, 2 dl vand, honning, salt og gær sammen. Rør rugmel, hørfrø, sesamfrø og hvedemel i. Tilsæt olien og chokoladen til sidst.
∙ Ælt dejen på røremaskine ved lav hastighed i 8 minutter eller ælt dejen godt igennem med hænderne, til den er fast, men smidig.
∙ Læg husholdningsfilm eller et fugtigt viskestykke over skålen med dej og lad dejen hæve ½ time ved stuetemperatur.
∙ Slå dejen ned og lad den hæve endnu ½ time. Rul dejen til en tyk lang pølse. Tryk den lidt flad på toppen, pensl med vand, og drys med havregryn. Skær den i 12 stykker. Stil stykkerne på en plade, tryk dem lidt flade og lad dem efterhæve en ½ time.
tryk dem lidt flade, og lad dem efterhæve i ½ time.
Bag brødene på næstnederste rille i en 220 °C varm ovn i ca. 20-25 minutter. Afkøl brødene på en bagerist.

_________________________________________

Den økologiske bagebog indeholder 25 opskrifter på økologiske brød og kager, og findes som bladre-PDF på okologi.dk/bagebog. Bagebogen og bagehæftet er lavet af Økologisk Landsforening i samarbejde med Amo, Aurion, Gram Slot, Grupe & Meyer, Il Fornaio, Mejnerts Mølle, Skærtoft Mølle, Søris og Urtekram.

 

Se også...:

Bouilliabaisse  
Bouilliabaisse
Byen Marseille er ophavsstedet for den klassiske seafood-suppe Bouilliabaisse, der har været kendt i århundreder. Tilbered suppen og server med den klassiske franske sprøde baguette.
Artiskoksalat  
Artiskoksalat
Nyd artiskokkens milde, nøddeagtige smag i denne lækre franskinspirerede opskrift på "Salade d´artichauts" udviklet af Lise Septimius Krogh.
Får du nok?  
Får du nok?
Er du en af de mange, der ikke får nok frugt og grønt? Ifølge magasinet Sæson, får mange af os ikke nok grønt, fordi vi mangler inspiration til, hvordan vi nemt tilbereder grønne retter.

Få opskriften på en skøn, grøn lasagne!
Broccoli- og baconsalat   
Broccoli- og baconsalat
Med diætisten Diana Kaisers nye bog "Ned i vægt med LCHF" bliver du sporet ind på, hvordan du når din idealvægt, og hvordan du kan holde en sund vægt resten af livet - uden at lide afsavn.
Hæld sommeren på glas  
Hæld sommeren på glas
Det er en både hyggelig og tilfredsstillende syssel at konservere sæsonens og frugter. Og når du hjemmesylter, kan du afstemme ingredienser og krydderier efter smag og behag. Her får du en god grundopskrift. Variationerne er uendelige!
Blåbærsaft med et tvist af rosmarin  
Blåbærsaft med et tvist af rosmarin
Hæld blåbær på glas!
Tomattid  
Tomattid
Få mest ud af sæsonens saftige, solmodne tomater. Lav bruschettas, fyldte tomater, pestobagt brosme på tomatchutney, pizza med tomat og aubergine, rå ratatouille med tomater - eller mix din helt egen hjemmelavede tomatketchup.
Krebsegilde  
Krebsegilde
Tag med til krebsegilde i Sydsverige - eller tilbered og nyd krebs hjemme.
Blommekage  
Blommekage
Sæsonens dejlige syrlig-søde blommer i alletiders nemme marcipankage.
Bruschettas  
Bruschettas
Super let og lækker anretning, hvor sommerens solmodne tomater rigtig kommer til deres ret.
Tzatziki  
Tzatziki
Den græske klassiker er et særlig godt match til sommermaden, hvor der lige mangler en dressing med en frisk og krydret hvidløgssmag.
Paella med kylling og skaldyr  
Paella med kylling og skaldyr
Sådan tilbereder du den klassiske spanske ret; Paella med kylling og skaldyr.
Spanske kødboller  
Spanske kødboller
Opskriften på krydrede, klassiske kødboller.
Sesamboller til burger og sandwich  
Sesamboller til burger og sandwich
Opskriften på skønne sesamboller. En perfekt burgerbolle, men også super gode til sandwich.
Pandekager med hindbær  
Pandekager med hindbær
En herlig sommerdessert: Sprøde pandekager med friske syrlige og søde hindbær ..

Tilbage | Send til en ven

 

 
NYHEDSBREV
tilmeld afmeld

Få madplaner til hver uge!

Vintagestil
Sommerhaven
Bypuffy.com - Modetøj online
Sommerkjoler
Udsalg
Køkken
Vild med mad
 
 
 
   
 
© copyright Kvindeguiden.dk - info@kvindeguiden.dk