Madplaner
 
Tapeter
 
Håndarbejde
 
Boligstil
 
Køkken
 
Mode
 
Spirituelt
 
The-salonen
 
Shopping
 
Bognyt
 
Smykker
 
 her er du : forside > Opskrift > Minirugbrød med chokolade Fredag 18. April
 
   
 

AKTUELT

 
  Påske 2014
  Livsstilsmesser
  Send påskekort
  Påskebazar
  Shine Up!
EMNER
HAVELIV
FORÅR 2014
Bolig & Design
Forbruger
Skønhed & Pleje
Stil & Mode
Sundhed
Kom i form
Menopausen
Nye bøger
Rejser
Mad & Opskrifter
APPETITTEN
Kogebøger
Vi tester ...
 
 
 
BAZARNYT
  Emalje ørering
  BY VANCL
  Michael Miller
  Wisdom Tooth

 

 

 

Minirugbrød med chokolade

Af redaktionen

Her i efterårsferien lancerer Økologisk Landsforening og en sammenslutning af ni økologiske melproducenter en økologisk bagebog og et bagehæfte, hvor danskerne kan finde ny inspiration til økologisk hjemmebag.
"Der findes et væld af spændende og unikke korn- og melprodukter på de økologiske hylder, som gør det nemt at lave velsmagende og velduftende økologiske brød og kager" siger Helle Bossen, markedskonsulent i Økologisk Landsforening. "Den økologiske bagebog er både til dem, der er velbevandrede i bagekunstens verden, og til dem, som kun lige er ved at få begyndt. Og der er også opskrifter til dem, der vil undgå gluten".
Hun påpeger, at der er mange fordele ved at købe økologisk mel.
"De økologiske landmænd bruger ingen sprøjtegifte på deres marker, og derfor er det godt for både naturen, grundvandet og dig, når du vælger økologisk. Faktisk skåner du 550 liter grundvand for at blive forurenet med sprøjtegifte, hver gang du bruger et kilo økologisk mel i stedet for konventionelt mel".
Her bringer vi en opskrift fra bogen på de skønneste minirugbrød med chokolade ...



Mejnerts Mølles minirugbrød med chokolade

12 små brød

Ingredienser:
∙ 1 dl hørfrø
∙ 2 dl vand
∙ 1 dl kærnemælk
∙ 2 dl vand
∙ 1 spsk honning
∙ 3 tsk salt
∙ 1½ spsk rapsolie
∙ 25 g gær
∙ 275 g stenformalet groft rugmel
∙ 1 dl sesamfrø
∙ Ca. 200 g stenformalet sigtet ølandshvedemel
∙ 100 g grofthakket god lys chokolade

Pynt:
∙ Ca. 1 dl havregryn

Sådan gør du:
∙ Kog 2 dl vand og hæl det over hørfrøene. Lad frøene trække, til vandet er lunkent. Rist sesamfrøene på en tør pande og afkøl dem.
∙ Rør kærnemælk, 2 dl vand, honning, salt og gær sammen. Rør rugmel, hørfrø, sesamfrø og hvedemel i. Tilsæt olien og chokoladen til sidst.
∙ Ælt dejen på røremaskine ved lav hastighed i 8 minutter eller ælt dejen godt igennem med hænderne, til den er fast, men smidig.
∙ Læg husholdningsfilm eller et fugtigt viskestykke over skålen med dej og lad dejen hæve ½ time ved stuetemperatur.
∙ Slå dejen ned og lad den hæve endnu ½ time. Rul dejen til en tyk lang pølse. Tryk den lidt flad på toppen, pensl med vand, og drys med havregryn. Skær den i 12 stykker. Stil stykkerne på en plade, tryk dem lidt flade og lad dem efterhæve en ½ time.
tryk dem lidt flade, og lad dem efterhæve i ½ time.
Bag brødene på næstnederste rille i en 220 °C varm ovn i ca. 20-25 minutter. Afkøl brødene på en bagerist.

_________________________________________

Den økologiske bagebog indeholder 25 opskrifter på økologiske brød og kager, og findes som bladre-PDF på okologi.dk/bagebog. Bagebogen og bagehæftet er lavet af Økologisk Landsforening i samarbejde med Amo, Aurion, Gram Slot, Grupe & Meyer, Il Fornaio, Mejnerts Mølle, Skærtoft Mølle, Søris og Urtekram.

 

Se også...:

Gulerodskagen over dem alle  
Gulerodskagen over dem alle
Fra Ditte Ingemanns nye Sunde Søde Sager fra The Food Club bringer vi her: Gulerodskagen over dem alle!
Broccoli & porre tærte  
Broccoli & porre tærte
Dejlig tærte til forårsfrokosten ...
Hjemmebagte lune og luftige croissanter  
Hjemmebagte lune og luftige croissanter
Hjemmebagte luftige smør-croissanter - lige til at dyppe i café au lait´en søndag morgen. Det kræver lidt omhu, men ved gentagende gange at rulle dejen ud og folde over, får croissanterne den helt rigtige luftige struktur.
Sund og slank med fisk  
Sund og slank med fisk
Vidste du, at fisk faktisk er en relativt mager spise? Samtidig er fisk jo kilde til rigtig gode næringsstoffer, som D-vitamin, jod og selen.
Krydrede lammekoteletter  
Krydrede lammekoteletter
Louisa Lorangs opskrift på en krydret rub til lammekoteletter på grill ...
Bulgur med tahin dressing  
Bulgur med tahin dressing
- og sprødt tyrkisk brød. En vidunderlig salat med et mellemøstligt strej ...
Sæson for stenbiderrogn  
Sæson for stenbiderrogn
Stenbiderrognen har gjort sit indtog hos fiskehandlerne, og det er tegn på forår. Her får du en dejlig opskrift med de fine små rogn ...
Krydderurte dip  
Krydderurte dip
Brug dine krydderurter i en skøn urtedip eller til urtesalt ...
Kylling med krydderurter  
Kylling med krydderurter
Fra Sandra Puglieses bog "Kvinde, optimér din kost", bringer vi her opskriften på en skøn og hormonvenlig ret ...
Mousse med chokolade og lakrids  
Mousse med chokolade og lakrids
Odense Marcipan har skabt følgende opskrift på den lækreste mousse med chokolade-lakridshjerter ...
Chokolademoussekage  
Chokolademoussekage
En fryd for øjet og ganen. Med hindbær-pannacotta og browniebund fra Karin Moberg og Oscar Måleviks "Bag Glutenfrit", illustreret af Stefan Wettainen ...
Fastelavnsboller  
Fastelavnsboller
Uhmmm. Hjemmebagte fastelavnsboller - med og uden flødeskum og chokolade ...
Skotske ingefærscones  
Skotske ingefærscones
Fra Gyldendals bagebogsklassiker, bringer vi her opskriften på alletiders skotske ingefærscones ..
Hot og godt  
Hot og godt
Selvom vejret i disse dag viser sig fra sin bedste side, er det stadig temmelig koldt og blæsende - og så er det godt med skål varm, stærk chili ...
Brunch på dåse  
Brunch på dåse
Fra bogen "Dåseskjul", bringer vi her opskrifter på en skøn og hurtig brunch - på dåse!

Tilbage | Send til en ven

 

 
NYHEDSBREV
tilmeld afmeld

Få madplaner til hver uge!

Bypuffy.com - Modetøj online
Livstilmesse
Livstilmesse
Livstilmesse
Livstilmesse
Udsalg
Køkken
Gwyneth Paltrow
Sønnen af Jo Nesbø
Vild med mad
 
 
 
   
 
© copyright Kvindeguiden.dk - info@kvindeguiden.dk