Madplaner
 
Tapeter
 
Håndarbejde
 
Boligstil
 
Gaveideer
 
Mode
 
Tasker
 
Sko & støvler
 
Vintage
 
Nye bøger
 
Smykker
 
 her er du : forside > Brevkassen > kærlighed - men ingen lyst Lørdag 25. Oktober
 
   
 

AKTUELT

 
  Vind: Krimi
  Messer
  Indretning tip
EMNER
Efterår 2014
Bolig & Design
Forbruger
Skønhed & Pleje
Mad & Opskrifter
Stil & Mode
Sundhed
Kom i form
Menopausen
Nye bøger
Rejser
BRYLLUP 2014
APPETITTEN
 
 
 
BAZARNYT
  Dørkrans
  Rattan
  Billi Bi 20%
  Lang cardigan

 

 

 

kærlighed - men ingen lyst

kærlighed - men ingen lyst Kære Ingrid,
Min mand og jeg har været sammen i 2 år og har 4 sammenbragte børn. Vi har et godt forhold, et varmt venskab og elsker hinanden, vores eneste problem er, at han har mere lyst til seksuel samvær end jeg. Jeg har ganske enkelt ikke lyst - overhoved!
Da vi mødte hinanden havde jeg helt klart lyst til ham, men siden er lysten fuldstændig forsvundet. Jeg føler mig presset, bliver afsindig irriteret og føler kun endnu mindre lyst, når han lægger op til noget.
Den dårlige samvittighed fylder meget, selvom jeg i hverdagen forsøger at ignorere den. Jeg tænker også på, at den væsentligste årsag til at han gjorde sit tidligere forhold forbi, var pga. manglende sex. Af samme grund har jeg virkelig svært ved at indrømme over for ham, at jeg fuldstændig har mistet lysten.
En gang om ugen lader jeg som om at jeg har lyst og giver ham hvad han vil have. Men det er voldsomt grænseoverskridende og jeg har det dårligt med at ligge der og lade som om jeg synes det er pragtfuldt. Det er ikke sådan, at jeg har lyst til andre mænd - jeg har bare slet ikke lyst!
Skal jeg bare se i øjnene, at det ikke bliver anderledes og indrømme det overfor min mand? Eller skal jeg snakke med lægen om der er noget medicin jeg kan tage, så jeg får lyst igen? Har du et godt råd?

________________________________

Kære du,

Det er virkelig en vanskelig situation du er havnet i. For selvom det er et problem, som du deler med utallige kvinder, er der ikke umiddelbart nogen nem løsning.
Der kan være mange grunde som tilsammen gør, at sexlysten forsvinder for en periode eller for altid. Lad mig kommenterer problemet, ved at tage udgangspunkt i den situation du befinder dig i:
Forholdet til din mand er 2 år gammelt og I har 4 sammenbragte børn. Det kan jo være en stor mundfuld, at få en familiesammenføring til at fungere. Der er mange hensyn der skal tages, og måske opstår der mange frustrationer og skuffelser over at den store indsats ikke altid belønnes. Jeg forestiller mig at det kan være anledning til en hel del stress, at skulle få seks personers vaner og behov til at mødes.
Jeg kan ikke udfra dit brev se om du er skuffet over din mands måde at klare familiens udfordringer på, eller om der måske har været alt for lidt tid til fokus på jeres indbyrdes forhold. Men du skriver, at I er venner, har et varmt forhold og stadig elsker hinanden. Så jeg vil gætte på, at en af hovedårsagerne til at du har mistet sexlysten er, at du føler dig presset til sex. At skulle give sig seksuelt hen, inden man overhoved når at føle nogen form for lyst, er et stort pres. Det er i mange tilfælde nok til at lysten helt forsvinder. Situationen svarer til at skal spise, før man er sulten, eller skal spise noget man overhoved ikke har lyst til. Og da du har en fornemmelse af at hyppigt sex betyder meget for din mand, skal du samtidig leve med en dårlig samvittighed over, at du ikke opfylder hans behov, hvilket igen resulterer i endnu mindre lyst. Altså en virkelig ond cirkel, som kan virke helt uløselig.
Det at du stiller dig til rådighed for din mand til sex en gang om ugen, er på den ene side måske med til at bevare det gode forhold til din mand, men på den anden side, er det en slags overgreb mod dig selv, overgreb som du sikkert ikke kan leve med i længden…
Du spørger om du skal acceptere, at det ikke kan være anderledes og om du bør fortælle din mand, at du ikke har lyst til ham mere. Som jeg ser det, er du nødt til at overveje konsekvenserne, inden du siger noget til ham. Det kan såre ham meget, at du ikke har lyst til ham og har foregivet, at have lyst til ham når I har været sammen. Er du parat til at tage konsekvenserne af en sådan konfrontation som måske indebærer at han vil ud af jeres forhold? Alternativt kan du forsigtig nærme dig emnet - og måske foreslå at I får noget hjælp til at finde ud af hvordan du kan få mere lyst til sex. Det kan være, at det at snakke om det, kan tydeliggøre om der er noget i jeres samspil eller kommunikation, der er skyld i, at du helt har mistet lysten.
Gå nænsomt frem. Det kan komme som et chok for ham, at det står så slemt til og at du har det så dårligt med situationen. Skal I sammen arbejde jer frem mod en løsning, er det vigtigt, at der stadig er en tillid mellem jer.
Der skal helt bestemt gøres noget, men jeg tror ikke at medicin kan afhjælpe situationen. Problemet ligger i forskellen i sexlyst og i måden hele situationen har udviklet sig på.
Afslutningsvist vil jeg gøre dig opmærksom på at kvinder i din situation, ofte oplever at genfinde lysten til sex, hvis de, fri for pres og forventninger, får ro til at mærke efter…
Jeg håber, at du, ved forsigtigt at inddrage din mand i dine frustrationer og ved at bruge den styrke som ligger i jeres gensidige kærlighed, varme og venskab, kan bryde cirklen så I kan få et samliv der fungerer for jer begge.

Jeg ønsker det allerbedste for jer.
  
Psykolog og forfatter Ingrid Ortmann


 

Se også...:

Skal stedmor blande sig?  
Skal stedmor blande sig?
Som stedmor til en lille pige på 5 år er hun bekymret for om barnet får for meget slik hos sin biologiske mor. Men hun er usikker på om hun skal blande sig?
Trist og træt  
Trist og træt
Hun er trist og træt, men kan ikke rigtig sætte finger på, hvad det er, der ikke fungerer i hendes tilværelse.
Læs psykolog Ingrid Ortmanns svar i ugens brevkasse.
Han siger hun mangler dybde  
Han siger hun mangler dybde
Han har forladt hende med en kommentar om, at hun ganske vist er både sød, sjov og flot, men at hun ikke har dybde nok. Hun spørger psykologen, hvordan man takler sådan en besked.
Fuld af afsky og foragt  
Fuld af afsky og foragt
Hun er fuld af afsky og foragt over, at en mand i vennekredsen har fået en ung kæreste. Hun håber, at hun ved at forstå, hvorfor nogen vælger en langt yngre partner, kan blive bedre til at acceptere situationen.
Hvorfor trækker han tiden ud?  
Hvorfor trækker han tiden ud?
Når de nu er så voldsomt forelsket, hvorfor har han så brug for tre måneder til at overveje om han vil forlade kone og børn?, spørger en frustreret læser.
Læs psykologens brevkasse.
Børns mobning rammer hele familien  
Børns mobning rammer hele familien
På grund af mobning, har deres datter flyttet skole. Datteren trives nu, men tilbage sidder moderen med masser af uforløst vrede over, at hverken den tidligere skole eller de andre forældre gjorde noget som helst for at bekæmpe mobningen.
For lidt sex  
For lidt sex
Hun har et større behov end han har, og hun finder det ydmygende, at skulle tigge og bede ham om at have sex.
Han gik da det blev alvor  
Han gik da det blev alvor
For en uge siden var de stormende forelskede og kunne ikke leve uden hinanden. Hun var klar til at forlade mand og barn, men pludselig er det slut. Nu siger han, at han slet ikke er klar til et forhold.

Læs psykologens brevkasse.
Hun finder sine drømme frastødende  
Hun finder sine drømme frastødende
Det generer og bekymrer hende, at hun har erotiske drømme om sine stedsønner, og hun spørger psykologen, hvorfor hun har sådan nogle drømme, når hun på alle måder finder dem forkerte. Læs psykologens svar.
Splittelse i familien omkring arv  
Splittelse i familien omkring arv
Hun er bekymret for, at der skal opstå splittelse i familien i forbindelse med, at deres far i særlig grad har betænkt deres stedmor frem for sine børn, i sit testamente.
Træt og umotiveret efter ferie?  
Træt og umotiveret efter ferie?
Hvordan kan man føle sig træt og umotiveret, når man netop har haft tre ugers ferie, spørger en læser. Læs psykolog Ingrid Ortmanns råd - og få en god og effekt øvelse, som fjerner stresstanker og løfter energiniveauet og humøret.
Mistet lysten til sex  
Mistet lysten til sex
Hvad gør man, når man har mistet lysten til seksuelt samvær med den mand, man elsker?
Teenagedreng afhængig af computerspil  
Teenagedreng afhængig af computerspil
Hendes 13-årige søn er besat af computerspil, hvilket bekymre hende og ikke mindst hendes kæreste, som mener, at hendes søn er skadeligt afhængig af spil ...
Drømmer han om sin ekskæreste?  
Drømmer han om sin ekskæreste?
Hun har, ved en fejl, set en lang mail-korrespondance mellem sin mand gennem 8 år og hans ekskæreste, hvor han bl.a. skriver, at han stadig synes hun er smuk og fristende, og at han stadig har følelser for hende.
Ingen kærlige ord  
Ingen kærlige ord
Hun savner at høre ham sige, at han holder af hende og med ord bekræfter, at han er glad for hende. Hun spørger psykologen, hvordan hun får ham til at åbne op ...

Tilbage | Send til en ven

 

 
NYHEDSBREV
tilmeld afmeld

Få madplaner til hver uge!

Kæb Eos på Payas.dk
Fashion Fall 2014
Bypuffy.com - Modetøj online
Bestseller Bøger
Morten Heiberg
Udsalg
Vintagestil
Køkken
Vild med mad
 
 
 
   
 
© copyright Kvindeguiden.dk - info@kvindeguiden.dk