Madplaner
 
Tapeter
 
Håndarbejde
 
Boligstil
 
Gaveideer
 
Mode
 
Tasker
 
Sko & sandaler
 
Vintage
 
Nye bøger
 
Smykker
 
 her er du : forside > Brevkassen > kærlighed - men ingen lyst Søndag 29. Marts
 
   
 

AKTUELT

 
  Krukkehaven
  Påske 2015
  Fotokonkurrence
  Konfirmation 2015
EMNER
Bolig & Design
Forbruger
Skønhed & Pleje
Mad & Opskrifter
Stil & Mode
Sundhed
Kom i form
Menopausen
Nye bøger
Rejser
BRYLLUP 2015
APPETITTEN
 
 
 
BAZARNYT
  Det var kattens
  Duge i natur
  Havestol i rattan
  Vend-bar taske

 

 

 

kærlighed - men ingen lyst

kærlighed - men ingen lyst Kære Ingrid,
Min mand og jeg har været sammen i 2 år og har 4 sammenbragte børn. Vi har et godt forhold, et varmt venskab og elsker hinanden, vores eneste problem er, at han har mere lyst til seksuel samvær end jeg. Jeg har ganske enkelt ikke lyst - overhoved!
Da vi mødte hinanden havde jeg helt klart lyst til ham, men siden er lysten fuldstændig forsvundet. Jeg føler mig presset, bliver afsindig irriteret og føler kun endnu mindre lyst, når han lægger op til noget.
Den dårlige samvittighed fylder meget, selvom jeg i hverdagen forsøger at ignorere den. Jeg tænker også på, at den væsentligste årsag til at han gjorde sit tidligere forhold forbi, var pga. manglende sex. Af samme grund har jeg virkelig svært ved at indrømme over for ham, at jeg fuldstændig har mistet lysten.
En gang om ugen lader jeg som om at jeg har lyst og giver ham hvad han vil have. Men det er voldsomt grænseoverskridende og jeg har det dårligt med at ligge der og lade som om jeg synes det er pragtfuldt. Det er ikke sådan, at jeg har lyst til andre mænd - jeg har bare slet ikke lyst!
Skal jeg bare se i øjnene, at det ikke bliver anderledes og indrømme det overfor min mand? Eller skal jeg snakke med lægen om der er noget medicin jeg kan tage, så jeg får lyst igen? Har du et godt råd?

________________________________

Kære du,

Det er virkelig en vanskelig situation du er havnet i. For selvom det er et problem, som du deler med utallige kvinder, er der ikke umiddelbart nogen nem løsning.
Der kan være mange grunde som tilsammen gør, at sexlysten forsvinder for en periode eller for altid. Lad mig kommenterer problemet, ved at tage udgangspunkt i den situation du befinder dig i:
Forholdet til din mand er 2 år gammelt og I har 4 sammenbragte børn. Det kan jo være en stor mundfuld, at få en familiesammenføring til at fungere. Der er mange hensyn der skal tages, og måske opstår der mange frustrationer og skuffelser over at den store indsats ikke altid belønnes. Jeg forestiller mig at det kan være anledning til en hel del stress, at skulle få seks personers vaner og behov til at mødes.
Jeg kan ikke udfra dit brev se om du er skuffet over din mands måde at klare familiens udfordringer på, eller om der måske har været alt for lidt tid til fokus på jeres indbyrdes forhold. Men du skriver, at I er venner, har et varmt forhold og stadig elsker hinanden. Så jeg vil gætte på, at en af hovedårsagerne til at du har mistet sexlysten er, at du føler dig presset til sex. At skulle give sig seksuelt hen, inden man overhoved når at føle nogen form for lyst, er et stort pres. Det er i mange tilfælde nok til at lysten helt forsvinder. Situationen svarer til at skal spise, før man er sulten, eller skal spise noget man overhoved ikke har lyst til. Og da du har en fornemmelse af at hyppigt sex betyder meget for din mand, skal du samtidig leve med en dårlig samvittighed over, at du ikke opfylder hans behov, hvilket igen resulterer i endnu mindre lyst. Altså en virkelig ond cirkel, som kan virke helt uløselig.
Det at du stiller dig til rådighed for din mand til sex en gang om ugen, er på den ene side måske med til at bevare det gode forhold til din mand, men på den anden side, er det en slags overgreb mod dig selv, overgreb som du sikkert ikke kan leve med i længden…
Du spørger om du skal acceptere, at det ikke kan være anderledes og om du bør fortælle din mand, at du ikke har lyst til ham mere. Som jeg ser det, er du nødt til at overveje konsekvenserne, inden du siger noget til ham. Det kan såre ham meget, at du ikke har lyst til ham og har foregivet, at have lyst til ham når I har været sammen. Er du parat til at tage konsekvenserne af en sådan konfrontation som måske indebærer at han vil ud af jeres forhold? Alternativt kan du forsigtig nærme dig emnet - og måske foreslå at I får noget hjælp til at finde ud af hvordan du kan få mere lyst til sex. Det kan være, at det at snakke om det, kan tydeliggøre om der er noget i jeres samspil eller kommunikation, der er skyld i, at du helt har mistet lysten.
Gå nænsomt frem. Det kan komme som et chok for ham, at det står så slemt til og at du har det så dårligt med situationen. Skal I sammen arbejde jer frem mod en løsning, er det vigtigt, at der stadig er en tillid mellem jer.
Der skal helt bestemt gøres noget, men jeg tror ikke at medicin kan afhjælpe situationen. Problemet ligger i forskellen i sexlyst og i måden hele situationen har udviklet sig på.
Afslutningsvist vil jeg gøre dig opmærksom på at kvinder i din situation, ofte oplever at genfinde lysten til sex, hvis de, fri for pres og forventninger, får ro til at mærke efter…
Jeg håber, at du, ved forsigtigt at inddrage din mand i dine frustrationer og ved at bruge den styrke som ligger i jeres gensidige kærlighed, varme og venskab, kan bryde cirklen så I kan få et samliv der fungerer for jer begge.

Jeg ønsker det allerbedste for jer.
  
Psykolog og forfatter Ingrid Ortmann


 

Se også...:

Utilfredsstillende parforhold  
Utilfredsstillende parforhold
Hun er frustrert over, at der mangler intimitet og nærhed i deres parforhold. Men når han kigger på hende og sender hende et sjældent smil, så smelter hun indvendigt.
Kæreste med mand i langtrukken skilsmisse  
Kæreste med mand i langtrukken skilsmisse
Hun er kæreste med en mand, der ligger i skilsmisse. Det har være en så langtrukken proces, at hun er ved at give op. Læs psykologens råd.
Bekymring for børnebørn i skilsmisse  
Bekymring for børnebørn i skilsmisse
Mens hendes datter er ophængt af karriere og skilsmisse, så er bedstemor bekymret for børnebørnene, og spørger psykologen om, hvordan hun får talt med sin datter om sin bekymring.
Kan man leve med en mand man ikke elsker?  
Kan man leve med en mand man ikke elsker?
Hun overvejer at gå fra sin kæreste, med hvem hun har fire børn. Hun elsker ham ikke og irriteres over hans tilstedeværelse, men hun er også bange for, at hun måske vil fortryde at forlade ham.
Ballade hos naboen  
Ballade hos naboen
Hvornår skal man blande sig i naboens affærer? spørger en læser, som ofte må lægge øre til naboens råben og overgreb.
Mand i midtvejskrise  
Mand i midtvejskrise
Han er 55, har et godt job og styr på familie, hus og økonomi, men han er trist og irriteret, og hun er bekymret for om han har en depression.

Læs psykologens svar i brevkassen.
Raserianfald  
Raserianfald
Hun føler, hun reagerer voldsomt på bagateller og har svært ved at styre sit temperament. Hun spørger psykologen, hvad det kan skyldes.
Valget mellem to mænd  
Valget mellem to mænd
Hun søger psykologens råd til, hvordan hun træffer valget mellem den mand, hun har haft et forhold til gennem tre år - og den mand, hun er stormende forelsket i.
Forhold ødelagt af mistro og jalousi  
Forhold ødelagt af mistro og jalousi
For to år siden ødelagde hans jalousi deres forhold. De har savnet hinanden, og har nu været sammen igen, men han er stadig fuld af mistro.
Kan man 'smitte' sine børn med spiseforstyrrelse?  
Kan man 'smitte' sine børn med spiseforstyrrelse?
Hun har, gennem det meste af sit liv, haft spiseforstyrrelse. Nu synes hun, at hendes søn udviser nogle af de samme symptomer, og hun spørger psykologen, hvordan hun skal takle situationen.
Familien vil ikke tilgive  
Familien vil ikke tilgive
Hendes familie kan ikke tilgive hendes søn, som engang var involveret i noget kriminalitet. Selvom det er mere en 10 år siden, afviser de ham stadig. Hun spørger psykologen, om det vil være muligt at ændre deres holdning.
Hun vil stoppe hans skilsmissetanker  
Hun vil stoppe hans skilsmissetanker
Kan man have held til at forføre og vinde den mand tilbage, som vil skilles?
Hans ødelæggende vredesudbrud  
Hans ødelæggende vredesudbrud
Deres forhold og børn lider under hans vredesudbrud. Læs brevkassen, hvor psykologen rådgiver om parforholdet.
Skal stedmor blande sig?  
Skal stedmor blande sig?
Som stedmor til en lille pige på 5 år er hun bekymret for om barnet får for meget slik hos sin biologiske mor. Men hun er usikker på om hun skal blande sig?
Trist og træt  
Trist og træt
Hun er trist og træt, men kan ikke rigtig sætte finger på, hvad det er, der ikke fungerer i hendes tilværelse.
Læs psykolog Ingrid Ortmanns svar i ugens brevkasse.

Tilbage | Send til en ven

 

 
NYHEDSBREV
tilmeld afmeld

Få madplaner til hver uge!

Bolig, interiør, møbler og brugskunst
Valentine 2015, Gaver til manden
Bypuffy.com - Modetøj online
Nye opskrifter, nye kogebøger 2015
 
 
 
   
 
© copyright Kvindeguiden.dk - info@kvindeguiden.dk