Madplaner
 
Tapeter
 
Håndarbejde
 
Boligstil
 
Gaveideer
 
Mode
 
Tasker
 
Sko & støvler
 
Vintage
 
Nye bøger
 
Smykker
 
 her er du : forside > Hyldebærsaft > Hyldebærsaft Lørdag 20. September
 
   
 

AKTUELT

 
  Svampetid
  Konkurrence
  Mode: Efterår
  Horoskoper
EMNER
Bolig & Design
Forbruger
Skønhed & Pleje
Mad & Opskrifter
Stil & Mode
Sundhed
Kom i form
Menopausen
Nye bøger
Rejser
BRYLLUP 2014
APPETITTEN
 
 
 
BAZARNYT
  Pastagryde
  Billi Bi
  Tine K sofa
  Strikket tunika

 

 

 

Hyldebærsaft

Af redaktionen



Hyldebærsaft til vinteraftner
I skovbryn, i hegn og i haven - hylden vokser overalt og det er nu, de smukke sorte hyldebær skal plukkes, hvis du vil have hyldebærsaft til de lange vinteraftner.
Af de smukke sorte bær, kan du nemt koge en skøn, mørkerød saft, der smager helt fantastisk og er sprængfyldt med C-vitaminer.

Husk, at farven fra hyldebær kan være svær at få af hænder og tøj. Så brug forklæde!

Opskrift
• 1 kg hyldebær
• 1 ½ l vand
• 1/4 kg sure æbler

Til hver liter siet saft:
• 375 - 500 g sukker
• 1 tsk citronsyre
• 1 tsk flydende Atamon eller ½ tsk Atamonpulver

Det skal du bruge
Kurv eller spand til at plukke bær i, en gryde, en skål, skeer, viskestykke & forklæde der godt må blive rødt, dørslag, litermål, rene flasker

Sådan gør du:
● Find nogle hyldebuske, og pluk en masse bær i en kurv. Når du plukker hyldebærrene, skal du vælge de bær, der er helt sorte.
● Hyldebærrene skyldes grundigt og ribbes
● Æblerne skrælles, skæres i både og stilk, blomst og kernehus fjernes
● Begge dele kommes i en gryde sammen og vand hældes ved
● Kog dem i ca. 20 minutter - til al saften er trukket ud af frugterne, og bærrene brister
● Sæt et dørslag i en skål og læg et rent viskestykke i dørslaget
● Hæld forsigtigt saft og bær ned i viskestykket i dørslaget.
● Vride evt. viskestykket til sidst, så du får al saften med
● Mængden af den afdryppede saft måles. Brug et litermål.
● Kom saft, sukker og citronsyre i gryden, kog saften op til alt sukkeret er opløst
● Saften skummes og der tilsættes Atamon
● Hæld den varme hyldebærsaft på skoldede flasker, der er skyllet med Atamon - og korkpropper i.
● Du kan også hælde saften i rengjorte mælkekartoner til nedfrysning

 

Se også...:

Beskær frugttræerne  
Beskær frugttræerne
Sensommeren og det tidlige efterår er det ideelle tidpunkt at sætte beskæring på to do-listen.
Tyttebær tid  
Tyttebær tid
Af tyttebær kan man koge det lækreste tyttebærsyltetøj, men de små bær er også ganske velegnede til råsyltning. Råsyltede tyttebær er virkelig godt til kødretter, til stegt fisk og vildt, i sandwich såvel som i pandekager med flødeskum.
Du er inviteret til Æblefest  
Du er inviteret til Æblefest
Der er ikke noget, som duften af nye æbler. Sæsonens første æbler er høstet, og den 13. september skydes æblesæsonen for alvor i gang, når Æblets Dag fejres med æbleplukning og mostpresning rundt omkring i landet ...
Svampe - du kan spise  
Svampe - du kan spise
Lær at se forskel på vilde svampe. Med bogen "Svampe - du kan spise" får du biolog og fotograf Jens H. Petersen detaljerede vejledning i, hvordan du ser forskel på spiselige og ikke-spiselige svampe.
Svampetid  
Svampetid
Den lune og fugtige sensommer skaber optimale betingelser for vilde svampe. Her bringer vi tips til dig, der har lyst til at samle svampe til sensommerens saucer og gryderetter.
Spis ikke hyldebær rå  
Spis ikke hyldebær rå
Opkast, diarré og kvalme. Det er blot nogle af de ubehageligheder man risikerer, hvis man spiser efterårets saftspændte hyldebær rå. Tilgengæld er det lille bær en delikatesse, hvis man tager de nødvendige forholdsregler ...
Hyldebærsaft  
Hyldebærsaft
I skovbryn, i hegn og i haven - hylden vokser overalt og det er nu, de smukke sorte hyldebær skal plukkes, hvis du vil have hyldebærsaft til de lange vinteraftner ...
Find et brombærkrat  
Find et brombærkrat
I august kan du plukke vilde brombær, som er herlige i marmelade, men også til brombærsaft, smoothies, i is, chutney og skønne tærter.
100 gastronomiske oplevelser i vente  
100 gastronomiske oplevelser i vente
Når Copenhagen Cooking åbner fredag bliver det startskuddet for 10 dage med 100 unikke madevents og kulinariske oplevelser.
Blåbær  
Blåbær
Man behøver ikke tage helt til Sverige for at nyde friskplukkede blåbær. De små lækre bær dyrkes nemlig også i Danmark - og her i august er de modne og plukkeklar.
Pluk plantagen for sommerbær  
Pluk plantagen for sommerbær
Hop i røjserne, fat spanden og tag ud og besøg en plantage. For lige nu kan du plukke solmodne kirsebær, stikkelsbær, ribs og solbær i spandevis ...
Badeoplevelser for enhver smag  
Badeoplevelser for enhver smag
Med lange, varme sommerdage, gør det godt med en kølig dukkert. Og det behøver ikke foregå fra et fluepapir af en badestrand....
Ferieinspiration i køkkenet  
Ferieinspiration i køkkenet
Det er de færreste danskere, der eksperimenterer med nye retter, og det er en skam, siger tv-kokken, da der er masser af inspiration at hente ikke mindst fra udenlandske køkkener, som mange af os besøger her i sommerferien.
Har du det for varmt?  
Har du det for varmt?
Føler du dig generet af varmen, så er her en stribe råd til, hvordan du sænker kropstemperaturen effektiv!
Sov godt i sommervarmen  
Sov godt i sommervarmen
Sommerens lange, lyse, lumre nætter kan forstyrre nattesøvnen. Her er 4 gode råd til hvordan du trodser tropenætterne og får en god nats søvn.

Tilbage | Send til en ven

 

 
NYHEDSBREV
tilmeld afmeld

Få madplaner til hver uge!

Vintagestil
Bypuffy.com - Modetøj online
Bestseller Bøger
Morten Heiberg
Fashion Fall 2014
Udsalg
Køkken
Vild med mad
 
 
 
   
 
© copyright Kvindeguiden.dk - info@kvindeguiden.dk