Madplaner
 
Tapeter
 
Håndarbejde
 
Boligstil
 
Gaveideer
 
Mode
 
Tasker
 
Sko
 
Haven
 
Krimier
 
Smykker
 
 her er du : forside > Hyldebærsaft > Hyldebærsaft Fredag 1. August
 
   
 

AKTUELT

 
  SOMMERUDSALG
  Horoskoper
  Utroskab
  Nye krimier
EMNER
Have & altan
Sommerliv
Sommerbryllup
Bolig & Design
Forbruger
Skønhed & Pleje
Mad & Opskrifter
Stil & Mode
Sundhed
Kom i form
Menopausen
Nye bøger
Rejser
APPETITTEN
 
 
 
BAZARNYT
  Caribia tunika
  Jernkurv
  Guld & krystaller
  Havestol i rattan

 

 

 

Hyldebærsaft

Af redaktionen



Hyldebærsaft til vinteraftner
Nu er hyldebærrene så småt ved at være modne. De smukke sorte bær smager ikke godt rå, men du kan koge dem til en skøn, mørkerød saft, der smager helt fantastisk og er sprængfyldt med C-vitaminer.
Så det er bare om at fatte kurven og samle ind, så du har hyldebærsaft til de lange vinteraftner...

Det er ikke svært at lave hyldebærsaft, men farven kan være svær at få af hænder og tøj. Så husk forklæde!

Opskrift
• 1 kg hyldebær
• 1 ½ l vand
• 1/4 kg sure æbler

Til hver liter siet saft:
• 375 - 500 g sukker
• 1 tsk citronsyre
• 1 tsk flydende Atamon eller ½ tsk Atamonpulver

Det skal du bruge
Kurv eller spand til at plukke bær i, en gryde, en skål, skeer, viskestykke & forklæde der godt må blive rødt, dørslag, litermål, rene flasker

Sådan gør du:
● Find nogle hyldebuske, og pluk en masse bær i en kurv. Når du plukker hyldebærrene, skal du vælge de bær, der er helt sorte.
● Hyldebærrene skyldes grundigt og ribbes
● Æblerne skrælles, skæres i både og stilk, blomst og kernehus fjernes
● Begge dele kommes i en gryde sammen og vand hældes ved
● Kog dem i ca. 20 minutter - til al saften er trukket ud af frugterne, og bærrene brister
● Sæt et dørslag i en skål og læg et rent viskestykke i dørslaget
● Hæld forsigtigt saft og bær ned i viskestykket i dørslaget.
● Vride evt. viskestykket til sidst, så du får al saften med
● Mængden af den afdryppede saft måles. Brug et litermål.
● Kom saft, sukker og citronsyre i gryden, kog saften op til alt sukkeret er opløst
● Saften skummes og der tilsættes Atamon
● Hæld den varme hyldebærsaft på skoldede flasker, der er skyllet med Atamon - og korkpropper i.
● Du kan også hælde saften i rengjorte mælkekartoner til nedfrysning

 

Se også...:

Frugt & bær på glas & flaske  
Frugt & bær på glas & flaske
Få mest ud af sensommerens lækkerier, og saml frugt og bær på glas og flaske. Det er slet ikke så svært!
Alt til haven på nettet  
Alt til haven på nettet
Selvom du måske holder meget af din lokale planteskole, så prøv alligevel at tage på rundtur til de mange havesider på nettet ...
Orange hitter i haven  
Orange hitter i haven
Hvis du vil være med på den nye havetrend, skal du plante orange blomster i din have. Få Haveselskabets tips til, hvordan du bruger den stærke og livsglade farve ..
140 gastronomiske oplevelser  
140 gastronomiske oplevelser
Når madfestivalen Copenhagen Cooking, åbner i Den Sorte Diamant på fredag, er det med udsigt til 10 dage med 140 gastronomiske arrangementer. Glæd dig til gentlemanish goumet-tour, østers-safari, chokolade-middag og himmelske vinsmagninger...
Årets æbler har stribe  
Årets æbler har stribe
Æblesæsonen er på trapperne, og der bliver rift om de lækre æbler. Forårets nattefrost giver nemlig en mindre mængde æbler end tidligere, og samtidig har mange af æblerne karakteristiske striber på skrællen.
Hyben - Den oversete frugt  
Hyben - Den oversete frugt
De dejlige, syrlige hyben er en overset frugt, og det er synd. For af hyben kan man lave den lækreste syltetøj, eller tørre frugten og bruge den i te ...
Sensommerens gratis lækkerier  
Sensommerens gratis lækkerier
Her i sensommeren byder naturen på en stribe herlige og gratis lækkerier ...
Kom nemt i gang med at sylte  
Kom nemt i gang med at sylte
Gem smagen af sommer på glas og i flasker og få meget mere velsmag i din mad året rundt ...
Hvilket æble er dit yndlingsæble?  
Hvilket æble er dit yndlingsæble?
I løbet af efteråret, og efterhånden som de forskellige æblesorter modnes, vil man hos grønthandlere og i dagligvarebutikker kunne finde mere end 20 forskellige æblesorter. Discovery og Sunrise æbler er nogle af sæsonens første ...
Spis ikke dine hyldebær rå  
Spis ikke dine hyldebær rå
Opkast, diarré og kvalme. Det er blot nogle af de ubehageligheder man risikerer, hvis man spiser efterårets saftspændte hyldebær rå. Tilgengæld er det lille bær en delikatesse, hvis man tager de nødvendige forholdsregler ...
Hyldebærsaft  
Hyldebærsaft
I skovbryn, i hegn og i haven - hylden vokser overalt og det er nu, de smukke sorte hyldebær skal plukkes, hvis du vil have hyldebærsaft til de lange vinteraftner ...
Find et brombærkrat  
Find et brombærkrat
På denne tid af sommeren kan du plukke vilde brombær. I lysninger i skoven, i skovbryn og hegn, er der gode muligheder for at finde brombær – og har du først fundet en brombærbusk, så er der som regel ikke langt til den næste ...
Kastelløbet  
Kastelløbet
Kom og vær med til Københavns smukkeste løb den 20. august 2013 ...
Frugt & bær gazpacho  
Frugt & bær gazpacho
Nyd sommerens frugt og bær i en lækker og læskende sommergazpacho ...
Madvarer i varmen  
Madvarer i varmen
Når temperaturen uden for stiger, er det ekstra vigtigt at være opmærksom på, hvordan man behandler sine madvarer...

Tilbage | Send til en ven

 

 
NYHEDSBREV
tilmeld afmeld

Få madplaner til hver uge!

Sommerudsalg
Sommerhaven
Bypuffy.com - Modetøj online
Sommerkjoler
Udsalg
Køkken
Vild med mad
 
 
 
   
 
© copyright Kvindeguiden.dk - info@kvindeguiden.dk