Madplaner
 
Tapeter
 
Håndarbejde
 
Boligstil
 
Gaveideer
 
Mode
 
Tasker
 
Sko & støvler
 
Vintage
 
Nye bøger
 
Smykker
 
 her er du : forside > Hyldebærsaft > Hyldebærsaft Søndag 26. Oktober
 
   
 

AKTUELT

 
  Vind: Krimi
  Messer
  Indretning tip
EMNER
Efterår 2014
Bolig & Design
Forbruger
Skønhed & Pleje
Mad & Opskrifter
Stil & Mode
Sundhed
Kom i form
Menopausen
Nye bøger
Rejser
BRYLLUP 2014
APPETITTEN
 
 
 
BAZARNYT
  Dørkrans
  Rattan
  Billi Bi 20%
  Lang cardigan

 

 

 

Hyldebærsaft

Af redaktionen



Hyldebærsaft til vinteraftner
I skovbryn, i hegn og i haven - hylden vokser overalt og det er nu, de smukke sorte hyldebær skal plukkes, hvis du vil have hyldebærsaft til de lange vinteraftner.
Af de smukke sorte bær, kan du nemt koge en skøn, mørkerød saft, der smager helt fantastisk og er sprængfyldt med C-vitaminer.

Husk, at farven fra hyldebær kan være svær at få af hænder og tøj. Så brug forklæde!

Opskrift
• 1 kg hyldebær
• 1 ½ l vand
• 1/4 kg sure æbler

Til hver liter siet saft:
• 375 - 500 g sukker
• 1 tsk citronsyre
• 1 tsk flydende Atamon eller ½ tsk Atamonpulver

Det skal du bruge
Kurv eller spand til at plukke bær i, en gryde, en skål, skeer, viskestykke & forklæde der godt må blive rødt, dørslag, litermål, rene flasker

Sådan gør du:
● Find nogle hyldebuske, og pluk en masse bær i en kurv. Når du plukker hyldebærrene, skal du vælge de bær, der er helt sorte.
● Hyldebærrene skyldes grundigt og ribbes
● Æblerne skrælles, skæres i både og stilk, blomst og kernehus fjernes
● Begge dele kommes i en gryde sammen og vand hældes ved
● Kog dem i ca. 20 minutter - til al saften er trukket ud af frugterne, og bærrene brister
● Sæt et dørslag i en skål og læg et rent viskestykke i dørslaget
● Hæld forsigtigt saft og bær ned i viskestykket i dørslaget.
● Vride evt. viskestykket til sidst, så du får al saften med
● Mængden af den afdryppede saft måles. Brug et litermål.
● Kom saft, sukker og citronsyre i gryden, kog saften op til alt sukkeret er opløst
● Saften skummes og der tilsættes Atamon
● Hæld den varme hyldebærsaft på skoldede flasker, der er skyllet med Atamon - og korkpropper i.
● Du kan også hælde saften i rengjorte mælkekartoner til nedfrysning

 

Se også...:

Vintertid  
Vintertid
På søndag kan du sove en time længere, for natten mellem lørdag og søndag går vi over til vintertid, og stiller urene en time tilbage. Hvis du ikke gider sove længe, så kan man også vælge at ...
BogForum 2014<BR>Her er programmet!  
BogForum 2014
Her er programmet!
Oplev en perlerække af udenlandske og danske forfattere på årets store bogmesse 7. til 9. november!
Ristede kastanjer  
Ristede kastanjer
Ristede kastanjer er en skøn efterårs delikatesse. De er nemme at tilberede - og dufter dejligt!
Græskar- og pebersuppe  
Græskar- og pebersuppe
Lige nu bugner dagligvarebutikkerne af flotte græskar, som både kan bruges til fremstilling af smukke græskarlygter - og en herlig græskarsuppe ...
Efterårets messer og markeder  
Efterårets messer og markeder
Bliver efteråret for kedeligt og gråt, så venter der spændende oplevelser inden døre ved efterårets mange messer og markeder...
Oplevelser i efterårsferien  
Oplevelser i efterårsferien
Vi har samlet et udvalg af dejlige oplevelser der her i efterårsferien venter på landets museer samt i dyrehaver og forlystelsesparker.
Kurve til efterårets høst  
Kurve til efterårets høst
Lækre kurve i alle størrelser til efterårets lyng og grene, til praktisk opbevaring og til at samle efterårets svampe og æbler i.
Nye rødbeder  
Nye rødbeder
Det er nu man skal nyde friske rødbeder. For her i begyndelsen af efteråret har de små runde rødbeder en særlig sprødhed og sødme, som forsvinder når vi når lidt længere hen på efteråret.
Vinbladbrød, dip og tapenade  
Vinbladbrød, dip og tapenade
Vinbladbrødet er lækker, luftigt - og så fint og dekorativt. Godt til suppen, salaten eller til at dyppe i avocado dip eller oliven tapenade ...
Kulturnatten 2014  
Kulturnatten 2014
Fredag den 10. oktober afvikles Kulturnat i København og Esbjerg. Her åbner en næsten endeløs række af kulturelle institutioner dørene og inviterer publikum indenfor.
Karl Johan  
Karl Johan
Svampen Karl Johan er en af de mest almindelige vilde danske spisesvampe, og samtidig en af de mest eftertragtede spisesvampe. Læs her, hvordan du kan tørre svampen, så du kan nyde svampens lækre nøddeagtige smag i vinterens retter.
Oktoberfest er populær blandt danskerne  
Oktoberfest er populær blandt danskerne
Hver femte dansker har deltaget i en oktoberfest. Nu drømmer bryggeriet Erdinger om, at udbrede oktoberfest-traditionen, med tyrolermusik, øl og lederhosen, i Danmark.
Efterårsstemning med lyng  
Efterårsstemning med lyng
Skab smuk efterårsstemning med lyng. Lyng i potter og krukker, som dørpynt i form af en krans - eller som en skøn del af en rigtig efterårsbuket!
Beskær frugttræerne  
Beskær frugttræerne
Sensommeren og det tidlige efterår er det ideelle tidpunkt at sætte beskæring på to do-listen.
Tyttebær tid  
Tyttebær tid
Af tyttebær kan man koge det lækreste tyttebærsyltetøj, men de små bær er også ganske velegnede til råsyltning. Råsyltede tyttebær er virkelig godt til kødretter, til stegt fisk og vildt, i sandwich såvel som i pandekager med flødeskum.

Tilbage | Send til en ven

 

 
NYHEDSBREV
tilmeld afmeld

Få madplaner til hver uge!

Kæb Eos på Payas.dk
Fashion Fall 2014
Bypuffy.com - Modetøj online
Bestseller Bøger
Morten Heiberg
Udsalg
Vintagestil
Køkken
Vild med mad
 
 
 
   
 
© copyright Kvindeguiden.dk - info@kvindeguiden.dk