Tapeter
 
Håndarbejde
 
Boligstil
 
Mode
 
Tasker
 
Sko & sandaler
 
Vintage
 
Smykker
 
 her er du : forside > Rejser > krydstogt i det græske øhav Torsdag 28. Maj
 
   
 

AKTUELT

 
  Shop: Forårsmode
  Opsat hår: trin-for-trin
  Sommersko 2015
  Sæson: Asparges
  Sommerben Makeover
  Sundt & smukt hår
EMNER
Bolig & Design
Forbruger
Skønhed & Pleje
Mad & Opskrifter
Stil & Mode
Sundhed
Kom i form
Menopausen
Nye bøger
Rejser
BRYLLUP 2015
APPETITTEN
 
 
 
BAZARNYT
  Bikini bindebånd
  By plakat
  Ampel
  Flora Danica

 

 

 

krydstogt i det græske øhav

krydstogt i det græske øhav Et krydstogt i det græske øhav bringer dig til solrige øer omgivet af krystalklart vand, spændende arkitektur og historiske oldtidsminder. Men før ruten lægges, er det vigtigt at vide lidt om de mange forskellige øer.

Kigger man på et kort over færgeruterne i det græske øhav, kan man godt blive en smule rundtosset. Stregerne går nemlig på kryds og tværs af de omkring 2.000 øer fra Det Joniske Hav i vest til Det Ægæiske Hav og Tyrkiet i øst, hvor kun hundrede øer er beboede. Udover færgerne sejler der et hav af flyverbåde og krydstogtskibe i øhavet.

I de senere år er der kommet tryk på krydstogtskibenes sejlads. Mange krydstogtsgæster, der tidligere sejlede langs de italienske og franske rivieriaer i det vestlige Middelhav, foretrækker i dag det østlige Middelhav eller Det Ægæiske Hav med små øsamfund, hvor indbyggerne lever et stille liv.

Inden man bestiller et krydstogt, er det en idé at kunne adskille de syv forskellige øgrupper: De Joniske Øer; der er de mest frodige, med dybe olivenlunde, frodige skove og solmodne vindruer. De Nordøst-Ægæiske Øer; der er de syv største øer i Ægæerhavet. Sporaderne, der er kendetegnet ved pinjeklædte bjerge, marker og en frodig fauna, der minder meget om De Joniske Øer. De mindre frugtbare Kykladerne, hvis farvand er det mest yndede område for krydstogter. De Dokanesiske Øer tæt ved Tyrkiet og De Saronesiske Øer ud for Peloponnes på fastlandet.

Endelig den største og mest populære ø af alle græske øer, Kreta, som er 275 km lang, 56 km bred og hovedsagligt består af kalkstensbjerge på op til 2456 meter, frugtbare dale og kystsletter. Der er 300 dages garanteret solskin om året, så afslapning på strandene er en god mulighed, men De kan også udforske ruinerne efter nogle af Europas ældste civilisationer. Vintrene er så strenge vintre inde på øen, at det er muligt at stå på ski.

Mykonos
Kykladerne indeholder alt det, der kendetegner de græske øer – bjerglandskaber med hvidmalede landsbyer, strande og azurblåt hav. Den meget populære ø Mykonos er dyrere end andre øer. Mange fortaber sig i nattelivet og shopping i smarte butikker, men man bør absolut tage på ekskursion til de arkæologiske rester af det gamle Delos, en lille ø fuld af historie og unikke mosaikker.
Mykonos er en forholdsvis lille ø, som man hurtig kan overskue. Den er blot 85 kvadratkilometer, men har hele 45 strande. Dem på sydkysten er bedst, for her er der læ. Det kan anbefales at tage en af de små både, der sejler i fast rutefart til strandene længere mod øst: Paranga, Paradise Beach, Super Paradise og Elia, som alle er fantastiske strande.
På nordkysten, hvor vinden kan være ganske voldsom, er der en livlig trafik af windsurfing på havet, og her er det helt klart det yngre publikum, der finder vej.

Naxos
Naxos har frodige grønne dale, smukke strande, byzantinske kirker og Apollo-templet i Hora. Her på den største ø i Kykladerne, der er på størrelse med Bornholm, er der en del at se, så en tur rundt med jeep eller bil er en god idé. Jeepen kan være at foretrække, da der er en hel del bjerge og ujævne veje, der er hårde for en almindelig bil. De mest lækre strande finder man ved Agios Prokopios og Agia Anna, hvor vandet er krystalklart, men også lidt længere sydpå er der godt at bade. Halki er en typisk pittoresk landsby og hjemsted for destilleriet Vallindras, hvor man fremstiller Kitron, en sød alkoholisk drink fremstillet af citron.

Santorini
Fra havet kan man se husene, der klynger sig til kanterne af klipperne, og bag havnen er der en leben og larm fra magre æsler, der trækker forventningsfulde turister op af de 580 trin til øens hovedby Firá eller Thíra.
Æseldrivere balancerer sig igennem byen, og når man passerer den smukke kuppelformede kirke, Agíou Míná, har man igen frit udsyn ned over byen til de mange hvidkalkede hoteller og restauranter, som sirligt er hugget ind i de vulkanske klipper. Hovedbyen, som næsten blev jævnet med jorden i 1956 af et jordskælv, er i dag lige så myteomspundet som resten af øen, da fortidens historikere udpegede Santorín som det tabte kongerige, Atlantis.

Lesbos
Lesbos er den tredjestørste græsk ø og hører til den Nordøst-Ægæiske øgruppe.
Hovedbyen hedder Mytilini, og bortset fra en livlig handelsgade gør man sig selv en stor tjeneste ved hurtigt at tage væk fra den støjende by. Tag i stedet til Skala Eressos, en lille by i vest, tre timers kørsel over stok og sten gennem det næsten Star Wars-agtige bjerglandskab, der udgør en del af Lesbos.
Når turen er overstået, kan man glæde sig over, at her ikke er mange øl-tyskere eller pølse-danskere.

Kos
Kos, der ligger i den Dodekanesiske øgruppe, er charterturisternes foretrukne græske ø og er stadig en af de mest besøgte. Det ændrer dog ikke på, at øen har en flot natur og nogle dejlige strande.
Hippókrates, den moderne lægevidenskabs fader, blev født på Kos, og i Kos by kan man se det platantræ, som han sad under, mens han underviste sine elever cirka år 500 f. Kr. Mange siger godt nok, at det var et helt andet sted, han underviste, og at platantræet ikke er mere end 800-1.000 år gammelt. Hvis man vil mærke mere til historiens vingesus, kan man tage fire kilometer uden for byen til Asklepion. Her ligger ruinerne af en helbredende institution, forløberen for vore dages hospitaler.

Alonissos
Alonissos er en ganske lille fredelig ø i øgruppen Sporaderne lidt nordøst for Athen. Den gamle Alonissos by blev nærmest jævnet med jorden ved et jordskælv i 1965, så derefter flyttede beboerne ned i havnebyen Patitiri, som voksede gevaldigt.
Der er en lille bus på øen. Den kører primært mellem Patitiri og den gamle Alonissos by. Men en gang om dagen kører den til Steni Vala - et lille fiskerleje et stykke op ad østkysten. For den forjagede dansker, der trænger til at slappe helt af, er Alonissos den ideelle ø.

Lefkas
Lefkas er en meget grøn og frodig ø i den Joniske øgruppe. Vejene er rimeligt gode, så øen er vældig egnet til selv at køre rundt på. Den er forbundet med fastlandet med en lille bro, så der er også god mulighed for udflugter der.
Den lille ø Scorpios blev købt af den stenrige skibsreder Onassis og er stadig ejet af familien. Man kan sejle derud med turbåde fra byen Nidri. Porto Katsiki er øens bedste strand, men desværre er den kun tilgængelig med båd. Trænger man til fred, kan man fra Nidri sejle til øen Meganissi og nyde den hyggelige by og den fine strand.

 

Se også...:

Hvornår tager man en ny date med på ferie?  
Hvornår tager man en ny date med på ferie?
Kun 16 pct. af de danske singler, har lyst til at tage ud og rejse med en date, som de kun har kendt et par uger eller mindre.
Luksus til lavpris  
Luksus til lavpris
Planlægger du storbysferie her i foråret, så viser seneste Hotel Price Index (HPI), at det i flere storbyer i øjeblikket er muligt at finde luksushoteller til under 1.000 kroner pr. nat.
Skiferie i bil  
Skiferie i bil
Uheld på skiferien. Hvad gør du?
Hvad er en vinterferie uden sne?  
Hvad er en vinterferie uden sne?
Måske er du ikke den store ski-entusiast eller måske rækker budgettet ikke lige til de franske alper, men derfor kan du sagtens få sneoplevelser i vinterferien!
Snup en rejse til New York – byen over alle byer  
Snup en rejse til New York – byen over alle byer
Mulighedernes by. Forskellighedernes by. Storbyernes by. Den ultimative storby. Det er, hvad man kan kalde New York, som ligger i absolut top ti inden for de mest besøgte storbyer i verden.
Her finder du årets rejse!  
Her finder du årets rejse!
Uanset hvilken del af verden du drømmer om at besøge, og uanset hvilken form for rejse du foretrækker, så vil du finde masser af inspiration på vinterens to store rejsemesser.
Beregn hvad du skal have med på ferie  
Beregn hvad du skal have med på ferie
Sommeren står for døren, og de fleste har efterhånden planlagt årets sommerferie og lagt et feriebudget. Men det kan være svært at gennemskue, hvor mange euro man får brug for på rejsen. Få overblik med nye online valutaberegner på FOREX.
De 10 bedste fika-steder  
De 10 bedste fika-steder
Guide: De 10 bedste fika-steder i det sydlige Sverige..
Verdens dyreste Club Sandwich  
Verdens dyreste Club Sandwich
Genève serverer fortsat verdens dyreste Club Sandwich. Prisen er derimod faldet markant i København!
Top Tips til aktiviteter i Vegas  
Top Tips til aktiviteter i Vegas
Tips fra annoncør
Hvis du tror, at Vegas ikke tilbyder andet end gambling, tager du fejl. Her har du en mini-guide til alt det du også kan opleve i Las Vegas.
Vi rejser med familien  
Vi rejser med familien
Flergenerationsrejse er mere populær end nogensinde. Læs Emilia Van Hauens råd til, hvordan man sikrer sig, at forventninger til en flergenerationsrejse bliver indfriet ...
Der mangler altid plads i kufferten  
Der mangler altid plads i kufferten
Når kufferten skal pakkes, kan det være lidt af en kunst, at begrænse sig. Ikke mindst når kufferten skal pakkes til rejsen hjem, synes især kvinder, at løsningen kan være, at købe ekstra kuffertplads ...
En lille og lækker oplevelse  
En lille og lækker oplevelse
Et lille ophold på et førsteklasses kurbad kan være lige, hvad man trænger til efter en lang og grå vinter. Et par dage i smukke, fredfyldte omgivelser, hvor man nænsomt plejes og forkæles med skøn mad, massage og varme bade.
Norge eller New Zealand ... eller måske Malaysia?  
Norge eller New Zealand ... eller måske Malaysia?
En billedtest blandt 1.300 danskere viser, at rigtig mange af os forveksler naturområder i Norge med naturen i bl.a. New Zealand, Canada eller Malaysia ...
Erstatning for mistet bagage  
Erstatning for mistet bagage
Det er alt for besværligt at få erstatning for mistet bagage, skriver Forbruger Europa ...

Tilbage | Send til en ven

 

 
NYHEDSBREV
tilmeld afmeld

Få madplaner til hver uge!

Bolig, interiør, møbler og brugskunst
Valentine 2015, Gaver til manden
Bypuffy.com - Modetøj online
Nye opskrifter, nye kogebøger 2015
 
 
 
   
 
© copyright Kvindeguiden.dk - info@kvindeguiden.dk