Altankasser med selvvanding
Paper Collective
Tallerkensmækker - Frø til dyrkning
Rivièra Maison Haveromantik
Skriv til brevkassen
Han vil ikke fortælle, hvad der er galt

Fra brevkassen: Hvad gør man, når ens mand pludselig er fraværende og virker trist, men ikke vil fortælle, hvad der er galt?

__________________________________________________________________________

 

Hej brevkasse

Hvad gør man, når han ikke fortæller, hvad der er galt? Den sidste måneds tid har min kæreste opført sig anderledes end han plejer. Han er mut, fraværende og virker trist. Jeg har flere gange forsøgt at få ham til at fortælle, hvad det er, han går og tænker på, men han siger, at han bare er stresset pga. sit arbejde, og at han ikke gider tale om det. 

Vi har to børn sammen på 2 og 4 år. Det er en ret stresset hverdag, som kræver at vi begge er meget på. Men i øjeblikket føler jeg, at jeg står med det hele alene. 

Jeg forstår godt, at man ind imellem bare har brug for tid til at tænke tingene igennem, men jeg vil så gerne vide, hvad det er han tænker på, for jeg bliver helt urolig. Skal jeg lade ham være i fred?

Anonym

_____________________________________

 

Det er selvfølgelig utroligt urovækkende, når ens kæreste lukker sig inde med en dyster mine.  Det fungerer ikke i et parforhold, for når han ikke deler sine bekymringer, så får din fantasi frit løb: Er det en fyring? Er vi fallit? Har han sagt farvel til en elskerinde, han var blevet forelsket i? Overvejer han at droppe familien? Har han fået en dødelig diagnose? …  

Tavshed er forbrydelse mod det fundament, et kæresteforhold bygger på: At være der for hinanden. Så ja, du har god grund til at føle dig utryg. Men lige nu er han tilsyneladende ikke i stand til at tage de gode og rimelige hensyn, han burde. Lige nu er jeres forhold på pause, og I triller lettere skråt nedad. Der er kun alt det praktiske tilbage. Det går ingen steder. Så hvad gør du nu?

Jeg fornemmer på dit brev, at du - på trods af den frustrerende situation, du befinder dig i - er ganske stærk. Den styrke kan du bruge til at trække dig lidt væk fra ham - og lade ham være. Han følger jo med i, hvad der foregår, og må gerne opleve at du trækker dig lidt. Han er hjemme, så han ved godt, at du giver ham plads. Husk også, at holde dig fra små ’det er synd for mig’-skænderier. Han er i alvor. Det er OK. 

Og mens han går rundt med sine tanker, så kan du bruge pausen på at tænke dig lidt om. Spørg dig selv: Hvad er status ellers lige nu? Har der været dårlige mønstre i spil mellem os? Har jeg ignoreret ham? 

Vær åben for lidt selvkritik, men brug især pausen på at være noget for dig selv og din bekymring: ”Jeg kan godt selv, hvis det er det, jeg skal kunne. Selvfølgelig kan jeg det.” 

Vis også din partner, at du kan selv. Lad være med at hæng dig selv til tørre.  Vis at du kan stå på egne ben, hvis du skal. Vær attraktiv, spændende, energifyldt, løjpeklar. Du ved aldrig, hvornår han siger noget, og lige nu har du ikke mulighed for at finde ud af, hvad han har gang i. Så find din egen grounding, nyd den, mærk din vitalitet. 

Det, du kan gøre nu er, at være klar. Sørg for at gøre de ting, du under alle omstændigheder ville gøre, forfølg nogle af dine egne mål, rust dig og mærk din egen styrke. Det er mit bedste råd til dig, når du ikke ved om du er købt eller solgt.

 

Peter Kongshaug

Psykoterapeut og parterapeut

Parforhold
Hun flirter mens ægteskab vakler

Efter længere tids flirten med en kollega, er hun i tvivl om hun skal forfølge sin drøm og se om det kan udvikle sig til mere - eller om hun skal koncentrere sig om sit vaklende ægteskab.

Læs mere
Bryllupsfest
Takt og tone når bedsteveninden og ekskæresten skal giftes

Hvordan opfører man sig, når man er inviteret til bryllup, hvor bruden er ens bedste veninde og gommen er en gammel ekskæreste?

Læs mere
Parforhold
Ensomhed i ægteskab

Efter nogle års samliv er hendes mand begyndt at ændre adfærd. Han er kold, afvisende, opfarende og kun optaget af sig selv. Hun føler sig udnyttet og så ensom i sit ægteskab, at hun overvejer at forlade ham. Læs parterapeut Peter Kongshaugs svar.

Læs mere
Jul
Firmajulefrokost - Skal, skal ikke?

Fra brevkassen: Er man en dårlig kollega, hvis man ikke tager til julefest?

Læs mere
Parterapeut
Venindens nye kæreste er selvoptaget og egoistisk

Hvad gør man, når ens nære veninde har fået en kæreste, man ikke bryder sig om? Læs terapeut Peter Kongshaug svar i brevkassen.

Læs mere
Parterapeut
Hun vil mødes med sin gamle kæreste

Fra brevkassen: Hun spørger parterapeuten, hvorvidt hun bør fortælle sin mand, at hun vil mødes med sin ekskæreste.

Læs mere
Parterapeut
Terapeutens brevkasse: Lyver han?

Hun har modtaget en kryptisk besked fra kvinde, som kender hendes kæreste. Men kæresten nægter bekendtskabet, og nu er hun i tvivl om, hun skal, på egen hånd, skal finde ud af hvem kvinden er.

Læs mere
Parterapeut
Terapeuten: Derfor har skilsmissebørn en øget risiko for overvægt

En ny undersøgelse konkluderer, at skilsmissebørn oftere er overvægtige end børn, der bor med begge forældre. Parterapeut Peter Kongshaug ser tendensen som et udtryk for, hvor udfordret børn i skilsmisser ofte er.

Læs mere
Parterapeut
Skal hun kæmpe eller søge skilsmisse?

Med en datter i dyb krise, burde det være en fælles kamp at holde sammen på familien. Men hendes mand har kun foragt tilovers for deres datter, hvilket igen og igen munder ud i skænderier. Hun føler sig alene i kampen for børnenes trivsel og overvejer nu at lade sig skille.

Læs mere
Psykolog
At erkende skilsmisse

Fra brevkassen: De har levet et ægteskab uden respekt og kærlige følelser, alligevel frustreres hun over, at han nu har fundet en anden, at dele fremtiden med ...

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram Google+
Nyhedsbrev
Shopping Nyheder
Husnumre med usynligt ophæng

Husnumre med usynligt ophæng

Glasreol

Glasreol

Canett Furniture

Canett Furniture

Danske vindere af Red Dot Design Award

Danske vindere af Red Dot Design Award

Nye Bøger
Franske finesser - med et nordisk twist

Vild med fransk/nordisk landstil? Lad dig inspirere af den smukke indretningsbog ’Franske finesser - med et nordisk twist’, som er udgivet af det succesfulde designbrand Jeanne d'Arc Living.

I bogen deler kvinderne bag Jeanne d'Arc Living, Lonnie Würtz Jensen og Vivian Christensen, ud af deres...

Læs mere
Vild med genbrug - Af Maj-Britt Soll og Jens Astrup

Brugt interiør pryder danskernes hjem i højere grad end nogensinde før. I den her bog viser skuespillerne Lars Ranthe og Bodil Jørgensen, smykkedesigner Anders Forup og stylist Mette Helena Rasmussen deres mest skattede genbrugsfund, og fortæller om det særlige ved at bo med ting, som andre har...

Læs mere
Enkelt, ligetil, praktisk

Hvis man bruger Terence Conrans kræsne tilgang til det at indrette sit hjem, får man rum, der er afslappet stilfulde, selvsikre og tidløse, mens de samtidig giver mulighed for, at man kan udtrykke sin personlige smag.

Læs mere
Rigtige sommerhuse

Hvad er det, der får folk til at forlade deres velfungerende bolig fredag aften og sidde i kø på motorvejen for at komme hen til et upraktisk hus?

Læs mere
Send en hilsen
^