Ib Laursen skærebræt
Gummistøvle i fin rosa
String Pocket hylder
Hoops øreringe
Kategorier: Kogebøger  -  Sundhed
Toptrimmede tarme, af Mette Borre
Redaktionen

Stadig flere bliver vegetarer eller vælger generelt bare at spise mere grønt og indføre kødfrie dage. Samtidig har 10 procent af befolkningen irritabel tarm, og kan have særlig gavn af mere grønt. For grøn kost er godt for fordøjelsen, fastslår forfatterne bag den nye bog ’Toptrimmede tarme’.

Bogens bygger på principperne bag Low FODMAP diet, som, ifølge bogen forfattere, har vist sig, at være den bedste måde, at stabilisere en følsom tarm, og lindre de gener, der ofte følger med lidelsen. 

Diæten er udviklet i Australien og er en udelukkelsesdiæt på 2-6 ugers varighed. Toptrimmede tarme indeholder den nyeste forskning og guider dig til færre mavesmerter, mindre oppustethed og en bedre fordøjelse. Bogen giver en grundig teoretisk gennemgang af sygdomme, irritabel tarm, behandling, low FODMAP diet, og hvordan dette kombineres med en vegetarisk livsstil eller et par vegetariske ugentlige dage. 

I bogen omsættes kompleks videnskab til en let spiselig tekst og smagfuld mad ved hjælp af illustrative eksempler og masser af lækre opskrifter, der alle er næringsberegnede. Med til hver opskrift er der forslag til at kunne tilføje kød, fisk eller fjerkræ, så man kan vælge om retten skal være vegetarisk eller ej den pågældende dag. 

Bogen henvender sig til alle, der selv har irritabel tarm eller har interesse for behandling af irritabel tarm. Bogen kan således også være nyttig for kliniske diætister, sundhedspersonale, fx sygeplejersker og læger. 

Forfatterne er alle kliniske diætister med flere bøger bag sig samt bred erfaring inden for kostvejledning og behandling af irritabel tarm. Desuden er de alle erfarne undervisere og uddanner andre diætister i irritabel tarm og low FODMAP diet. 

Titel: Toptrimmede tarme
Forfattere: Cæcilie Gamsgaard Seidel, Lisbeth Jensen, Mette Borre og Stine Junge Albrechtsen
Forlag:  Politikens Forlag
Bestilling: Bogen kan bestilles her

Forunderlig Mad, af Katrin Joensen-Næs

Brød med rødvin. Røget makrel og ærtesoufflé. Wasabigedeost og bagte jordbær. Med bogen ’Forunderlig mad: Serveringer, der overrumpler dine sanser’, har færøske Katrin Joensen-Næs skrevet en bog, som - nøjagtig som bogens titel antyder - er fuld af opskrifter på mad med nye, anderledes og...

Læs mere
Vild - Naturen ind i køkkenet, Thomas Laursen

Til alle, der nyder at samle og bruge ingredienser fra den vilde naturs spisekammer, har en af landets absolutte pionerer indenfor moderne dansk vildmad skrevet en formidabel guide.

Thomas Laursen har hele sit liv været betaget af den danske natur og har gennem årene tilegnet sig en enorm viden om...

Læs mere
Sund junkfood, af Katrine Tuborgh

Til dig der er glad for junkfood, men gerne vil gøre en indsats i køkkenet for at få den sundeste af slagsen, har kogebogsforfatter og madfotograf Katrine Tuborgh skrevet en inspirerende og indbydende bog.

Læs mere
Rigtig god fordøjelse, af Mette W Ravn og Mette Borre

Når fordøjelsen ikke fungerer, kan det føre til mistrivsel og sygdomme. Mange af os spiser generelt for meget salt, sødt, fedt og blødt, og det kan ind i mellem sætte fordøjelsen, samtidig kan en uhensigtsmæssig kostsammensætning og livsstil betyde, at mængden og arten af de bakterier vi har i...

Læs mere
Plantemad af Mia Gardum

Har du lyst til mere grønt i din mad? Overvejer du måske at blive vegetar eller veganer? Måske bare nogle af ugens dage? Så er opskriftsamlingen 'Plantemad', der er skrevet af den passionerede blogger, grøntsagsentusiast og skribent, Mia Gardum, lige noget for dig!

Læs mere
Blomsterbergs Bedste, af Mette Blomsterberg

Mette Blomsterberg er kagedronningen over dem alle. Konditoren, som har fået hele Danmark til at bage. Hun står bag intet mindre end seks kage- og dessertbøger og nyder samtidig stor popularitet på tv, hvor hun lige nu er aktuel som den hårde, men også retfærdige, søde og sjove dommer, når folk...

Læs mere
God mad - Let at sylte, af Marianne Kastberg og Kirsten Høgh Fogt

Med Marianne Kastberg og Kirsten Høgh Fogts syltebog "God mad - let at sylte" kan du nemt fremstille marmelader med masser af smag, og saft sprængfyldt med vitaminer. Du kan også opgradere din hotdog med egen ketchep, sennep, nyristede løg og hjemmesyltede agurker.

Læs mere
Den andalusiske drøm

I 'Den andalusiske drøm' kommer du med på en fantastisk rejse til Andalusien, hvor kogebogsforfatter og madskribent Tina Scheftelowitz udlever sine drømme med god mad og livsnyderi. Og der er mange dejlige historier, at fortælle, for Tina er nemlig flyttet med sin mand Lasse Theifoldt til...

Læs mere
Sund appetit - Saft, kraft og masser af grønt

Målet med Christian Bitz og Claus Holms nye kogebog 'Sund appetit' er at gøre hverdagens måltider til små, sanselige og sunde fester. Og det lykkes rigtig godt. Bogen, som præsenterer 80 opskrifter, byder på herlig inspiration fra hele verdens køkkener i retter baseret på nordiske råvarer og...

Læs mere
Sødt, sundere, syndigt

Hvis du, ligesom Xenia, har en ustyrlig trang til sødesager, men faktisk trives bedst uden mel og sukker, så kunne hendes nye, smukke bog 'Sødt, sundere, syndigt' gå hen og blive din favorit dessertbog.

"Jeg har altid været et kæmpe madøre med hang til søde ting" fortæller Xenia. "Men samtidig...

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram Google+
Nyhedsbrev
Shopping Nyheder
Design selv wallstickers

Design selv wallstickers

Serveringsbakke The Oak Men

Serveringsbakke The Oak Men

Ib Laursen skærebræt

Ib Laursen skærebræt

Køkkenrulleholder Koziol - grøn

Køkkenrulleholder Koziol - grøn

Nye Bøger
^