Få gratis kogebog med kartoffelopskrifter

Kategori: Kogebøger

Få gratis kogebog med kartoffelopskrifter 

Økologiske kartoffelavlere har udgivet en fin øko-kogebog med kartoffelopskrifter af Anne Hjernøe og fakta om alle de gode fordelene, der er ved økologiske kartofler. Download gratis bogen her !

Kartoflen sundere end hvide ris og pasta
I løbet af de sidste 50-60 år har danskerne halveret deres kartoffelforbrug, og salget af kartofler er faldende - også de økologiske. Derfor vil Sammenslutningen af Økologiske Kartoffelproducenter og Økologisk Landsforening give den oversete, men velsmagende og mættende grøntsag en hjælpende hånd.
Sammen med tv-kokken og madskribenten Anne Hjernø har de udgivet en økologisk kartoffelbog med opskrifter og inspiration til, hvordan man kan bruge kartofler på spændende måder, samt information om fordelene ved øko-kartofler.
"Kartoflen er ganske enkelt blevet overhalet indenom af ris og pasta, som, mange mener, er nemmere at tilberede. Men set ud fra et sundhedsmæssigt synspunkt er kartoflen væsentligt sundere end både hvide ris og pasta, og det er en af de grøntsager, der mætter bedst," påpeger projektleder i Økologisk Landsforening, Helle Bossen.

Slank med kartofler
Kartoflen indeholder betydeligt færre kalorier end ris og pasta. Og selvom den ikke rummer ligeså mange vitaminer og mineraler som andre grøntsager, så bonner den stærkt ud på både kalium, B-vitamin og C-vitamin. Kartoflen er også lav på kalorier og fuld af fibre.

Undgå rester af sprøjtegift – vælg øko-kartofler
Når man lægger kartofler i indkøbskurven, er der god grund til at vælge den økologiske variant, hvis man vil undgå rester af sprøjtegifte. De økologiske landmænd anvender ingen sprøjtegifte i kartoffelproduktionen, mens den konventionelle kartoffel indtager en førsteplads som den mest sprøjtede afgrøde i Danmark.

Derfor er økologiske kartofler lidt dyrere
I Fødevarestyrelsens pesticidkontrol i 2012 blev der fundet sprøjtegifte i 10 procent af de danske konventionelle kartofler, mens 66 procent af de udenlandske prøver indeholdt rester af sprøjtegifte.
"Fordi de økologiske landmænd hverken anvender sprøjtegift eller kunstgødning på deres kartoffelmarker, har de ofte kun halvt så store udbytter som deres konventionelle kolleger. Derfor er de økologiske kartofler også dyrere, men til gengæld får du en kartoffel, der er dyrket på naturens præmisser uden brug af kemi," siger Helle Bossen.

Download bogen med kartoffelopskrifter af tv-kokken og madskribenten Anne Hjernø >> 

 

Spis dig stærk, let og mæt - Anne Hjernøe

Fra den inspirerende kost- og livsstils ekspert, journalist Anne Hjernøe, kommer bogen 'Spis dig stærk, let og mæt' om forfatteres succes-koncept 'Stærk, let og mæt'.

Læs mere
Salattøsens - Sunde Fyldige Salater, af Mette Løvbom

Salater som hovedret er et hit, måske især fordi man føler sig godt tilpas efter en fyldig salat. For tii forskel fra tunge kødretter, så er middagssalater lette, mættende og nemmere at fordøje - og så er grøntsagerne jo fulde af vigtige næringsstoffer.

Salater kan sammensættes af lige præcis de…

Læs mere
Sunde grønne retter: Mummum - Kun Aftensmad, af Amanda Juul Jensen og Mathilde Munksø Bentsen

Nemme, sunde, grønne retter. Det er udgangspunktet for Amanda Juul Jensen og Mathilde Munksø Bentsens kogebog 'Mummum - Kun Aftensmad'.

Læs mere
Krydret, Anne Hjernøe & Ditte Ingemann

Med en fælles passion for mad og krydderier, har Anne Hjernøe og Ditte Ingemann udgivet den dejligste opskriftsamling fuld af inspiration til hvordan man nemt kan føje ekstra krydderi på tilværelsen.

Læs mere
Sænk Dit Kolesterol - af Jens Linnet og Jerk W. Langer

Fra de populære danske læger og forfattere, Jens Linnet og Jerk W. Langer, kommer bogen 'Sænk Dit Kolesterol'. Det er en vigtig bog, der gør dig klog på nøjagtigt hvilke konsekvenser det kan have, at leve med et højt kolesteroltal.

Læs mere
Krydderier fra A til Z - Stor smag til grøn mad

Bliv klogere på krydderier, og læs om, hvordan krydderier er helt afgørende for at give aromaer og smage til plantebaseret mad. Det er nemlig især, når vi skifter de kraftigt smagende kødretter ud med grønne alternativer, at krydderier spiller en særlig rolle, ved at tilføje aroma og smag.

Læs mere
Surdej - Kom Godt I Gang - af James Morton

Det behøver ikke være så svært, at bage skønne brød med surdej, og som alle ved, så er surdejsbrød et helt særlig sprødt og lækkert brød med dejlig, saftig krumme og stor smag.

Læs mere
Den Store Brødbog - af Martin Johansen

Savner du inspiration til sunde, skønne hjemmebagte brød, så er der rigtig meget at hente i bogen'Den Store Brødbog'. Her deler bogens forfatter, Martin Johansson, ud af sin store viden om gærbrød, surdejsbrød og fuldkornsbrød.

Læs mere
Mad I Fad - af Anne Van Der Merwed

At tilberede mad i fad, er ikke kun nemt og praktisk, men giver også en særlig intens oplevelse af, hvordan ingredienserne fungerer sammen.

Med Anne Van Der Merwedes bog ’Mad I Fad’ får man øjnene op for de mange muligheder og variationer, der er, når man tilbereder måltider i fad.

Læs mere
Valdemarsro – Aftensmad

Med mere end 50.000 solgte eksemplarer, er ’Valdemarsro – Aftensmad’, tidens absolutte bestseller indenfor kogebøger.

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
^