Fedtfattig kage til ingen nytte


ERROR: Content Element with uid "2420" and type "mailform" has no rendering definition!

Kategori: Diætist

Fedtfattig kage til ingen nytte

Fedtfattig kage til ingen nytte 

Sidste år bragte et af damebladene seks forskellige kageopskrifter, som alle sammen var særdeles fedtfattige.

På billederne så de lækre ud, men da den første, en skærekage med chokolade, var bagt, faldt stemningen: den mindede mest om en meget høj og brun lagkagebund. Næste kage mindede om en høj, men gul lagkagebund. Og sådan kørte det, lagkagebund efter lagkagebund. Forskellig form og farve, nogle i muffinsforme og andre i springforme, men samme smag og (uheldigvis) konsistens.

Når nu man accepterer så megen smagsforringelse, så må energiindholdet også være betragteligt lavere. Skulle man tro. Men nej, energiindholdet pr. stykke færdig kage, var ca. 20 kalorier lavere, end i et tilsvarende stykke normal kage. Det svarer sådan ca. til en reduktion på 15%, hvilket må siges at være ret beskedent.

Spørgsmålet er så om industrien kan opnå et bedre forhold mellem kaloriebesparelse og smagsforringelse. Jeg har fundet en muffin, fra Vitalinea, der står ”soft cake with chocolate pieces” på pakken. Den smager nogenlunde ligesom førnævnte fra damebladet. Og kalorieindholdet er også reduceret med 22 kalorier pr stykke.

Vitalinea er kendt for tidligere at have produceret skøn yoghurt med flere lækre smagsvarianter til 40 - 50 kalorier for en dl, så de plejer at være gode til at smagssætte et sødt lav-kalorie produkt.
Vi må nok bare konstatere, at det åbenbart bare er rigtig vanskeligt at få en skærekage til at smage godt, når den er fedtfattig – og, endvidere, at kager ikke bliver særlig kaloriefattige, når man fjerner fedtet, fordi sukkeret står tilbage og holder tallet på bundlinien oppe.

Den sidste sætning rammer også honningkagen. Den har jo alle dage været fedtfri, så smagen er som den nu skal være. Men energiindholdet er kun en smule lavere end andre skærekagers energiindhold.

Psykolog
Bebrejder ham gamle synder 

Hun bebrejder ham gamle synder, og mangler at acceptere og tilgive det skete for at komme videre ...

Læs mere
Psykolog
Han vil udleve sine seksuelle fantasier 

De elsker hinanden, men hun er usikker på hvordan hun skal tolke hans lyst til at udleve sine sekuelle fantasier ...

Læs mere
Psykolog
Mangler mod til at forlade manden 

Han har være utro flere gange, hvilket har ødelagt hendes selvværd og livsglæde. Alligevel har hun svært ved at forlade ham ...

Læs mere
Psykolog
Hendes datter har det svært på jobbet 

Deres voksne datter er trist, udmattet og i lidt af en chocktilstand i forbindelse med sin karrierestart ...

Læs mere
Takt og tone
Altid forsinket? 

Er du typen som altid kommer for sent til et arrangement, så får du her råd til hvordan du alligevel kan entrere med stil ...

Læs mere
Psykolog
Han er utro  

Han har taget hendes datter til sig som sin egen og presset på med ønsket om flere børn, alligevel er han utro ...

Læs mere
Psykolog
Jalousi og mistro 

Ind imellem bliver hendes kæreste så jaloux og mistroisk, at hun overvejer at forlade ham ...

Læs mere
Psykolog
Ærlighed og tryghed, frem for begær  

Han er frustreret over at have fundet ud af, at hun har valgt ham for hans ærlighed og den tryghed han giver hende frem for begær ...

Læs mere
Psykolog
Psykisk syg og i dårligt forhold 

Hun har en depression og en kæreste, som hun ikke kan finde ud af at forlade, som kører hende ned psykisk …

Læs mere
Psykolog
Mellem to kulturer 

Hun elsker ham og vil gerne giftes, men hans kultur dikterer at de så skal bo sammen med hans forældre ...

Læs mere
Nye Bøger

Kategori: Diætist

Fedtfattig kage til ingen nytte

Fedtfattig kage til ingen nytte 

Sidste år bragte et af damebladene seks forskellige kageopskrifter, som alle sammen var særdeles fedtfattige.

På billederne så de lækre ud, men da den første, en skærekage med chokolade, var bagt, faldt stemningen: den mindede mest om en meget høj og brun lagkagebund. Næste kage mindede om en høj, men gul lagkagebund. Og sådan kørte det, lagkagebund efter lagkagebund. Forskellig form og farve, nogle i muffinsforme og andre i springforme, men samme smag og (uheldigvis) konsistens.

Når nu man accepterer så megen smagsforringelse, så må energiindholdet også være betragteligt lavere. Skulle man tro. Men nej, energiindholdet pr. stykke færdig kage, var ca. 20 kalorier lavere, end i et tilsvarende stykke normal kage. Det svarer sådan ca. til en reduktion på 15%, hvilket må siges at være ret beskedent.

Spørgsmålet er så om industrien kan opnå et bedre forhold mellem kaloriebesparelse og smagsforringelse. Jeg har fundet en muffin, fra Vitalinea, der står ”soft cake with chocolate pieces” på pakken. Den smager nogenlunde ligesom førnævnte fra damebladet. Og kalorieindholdet er også reduceret med 22 kalorier pr stykke.

Vitalinea er kendt for tidligere at have produceret skøn yoghurt med flere lækre smagsvarianter til 40 - 50 kalorier for en dl, så de plejer at være gode til at smagssætte et sødt lav-kalorie produkt.
Vi må nok bare konstatere, at det åbenbart bare er rigtig vanskeligt at få en skærekage til at smage godt, når den er fedtfattig – og, endvidere, at kager ikke bliver særlig kaloriefattige, når man fjerner fedtet, fordi sukkeret står tilbage og holder tallet på bundlinien oppe.

Den sidste sætning rammer også honningkagen. Den har jo alle dage været fedtfri, så smagen er som den nu skal være. Men energiindholdet er kun en smule lavere end andre skærekagers energiindhold.

Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
^